6. november 2023

Mød de nominerede til Børnejazzprisen 2023

Børnejazzprisen hylder musikere og orkestre, der gør en indsats for at styrke børn og unges kendskab til og interesse for jazzmusikken. Her er årets nominerede!

For for første gang bliver Børnejazzprisen i år uddelt som et samarbejde mellem Levende Musik i Skolen og genreorganisationen JazzDanmark. Vinderen modtager foruden æren en tarifbetalt mini-tour i regi af Levende Musik i Skolen - og vil således kunne se frem til at spille fem koncerter på grundskoler i Danmark.

Årets nominerede er:

Musiksanseriet

Musiksanseriet

Under navnet Musiksanseriet skaber Malene Kjærgaard musik, som både børn og forældre nyder at lytte til. Projektet har som erklæret mål, at musikken skal understøtte børns motoriske og sansemotoriske udvikling, så de får lettere adgang til at kunne synge og spille instrumenter. Musiksanseriet har en anselig følgerskare på de sociale medier og et stort output af musik, videoer og koncerter både på insitutioner, i indskolingen og for forældre på barsel med tilhørende babyer.

Funky Currywurst Brothers

Funky Currywurst.jpeg

Funky Currywurst Brothers er en humørfyldt, groovy og opfindsom dansk-østrigsk percussion-duo bestående af Johannes Bohun og Peter Stavrum Nielsen. De to har tidligere arbejdet inden for stomp-genren og har nu taget energien, erfaringen, de skarpe rytmiske koreografier og "slapstick"-humoren med sig, mens de har dannet deres egen duo inden for en musikgenre, de kalder Rhythm & Comedy. Her leverer de virtuost spil på snørebånd, koreografi med kontorstole og masser af sjov og spændende musik med bodypercussion og pivedyr.

Papa Kotji

Papa Kotji

Papa Kotji er en tæt sammenspillet trio, der humoristisk formidler historien om legenden Django Reinhardt. Bandet har turneret i fire år på skoler i Sverige og derefter i fem år under Levende Musik i Skolen. I 2019 var de hovednavnet på "Jazz for Kids"-turnéen, der gik til spillesteder rundt om i Danmark. Jesper Lund spiller bas-balalajka og fungerer som fortæller, mens Andreas Ugorskij og Jacob Kolkur tager sig af rytme- og lead-guitarerne.

Børnejazzprisen er en del af Danish Music Awards Jazz og er blevet uddelt siden 2011. Vinderen af Børnejazzprisen kåres ved et liveshow på Posten i Odense d. 16. november. Juryen består af børn fra KulturCrew, et inviteret børnepublikum samt voksne med musikpædagogisk baggrund. 
Læs mere om DMA Jazz 2023 HER.