Login påkrævet

Den side du prøver at tilgå kræver at du logger ind.

Klik på login ind i højre top for at logge ind.


Nyheder
25. november 2021
Sådan skærer man en professionel skolekoncert
Den prisvindende kammermusikduo Ventus har netop indledt sin første skolekoncert-turné for Levende Musik i Skolen og Smag for Klassisk. Se video, og oplev processen, som førte til koncertens endelige udformning.
23. november 2021
Klassisk musik ind med skolemælken
Store følelser, store orkestre og komponister. Alt er lidt større i den klassiske musik, og nu kan landets skoleelever få blod på den klassiske tand via et nyt, omfattende digitalt undervisningsforløb udviklet af Det Kongelige Teater, Levende Musik i Skolen/Smag for Klassisk samt 12 orkestre.
23. november 2021
Debatindlæg:
Giv lærerne musikfagligheden tilbage
Levende Musik i Skolen, Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner, Skolelederforeningen og Danske Musik- og Kulturskoler har skrevet debatindlæg sammen.
25. oktober 2021
Levende musik øger trivsel på plejehjem
Professionelle koncerter giver livsglæde og fællesskabsfølelse blandt plejehjemsbeboere i Aarhus. Det er essensen af en ny rapport, som evaluerer plejehjemsdelen af projekt SOL musik, som LMS er en del af.
11. oktober 2021
Stem på LMS-koncert til fornem pris
De internationale YAMawards fejrer de mest innovative koncerter til det unge publikum. I år er der udvidet med en livestream-kategori, hvor danske Casper Mikkelsen er nomineret – hjælp ham til sejr ved at stemme med få klik.
7. oktober 2021
LMS Festival 2021
i billeder
Årets store skolekoncertfestival i Aarhus 4.-6. oktober blev en kæmpe fest med god mad, godt selskab og først og fremmest gode koncertoplevelser. Se udvalgte billeder fra de dejlige dage her.
5. oktober 2021
LMS Festival skudt i gang med manér!
Med et brag af en åbningskoncert slog LMS mandag aften dørene op for verdens største skolekoncertfestival. Tirsdag-onsdag byder vi velkommen til 8000 børn og flere hundrede tilrejsende musikere, kultur- og skolefolk fra hele landet.
2. oktober 2021
KulturCrew klar til at styre verdens største festival for skolekoncerter
73 skoleelever i alderen 11 til 15 år er udnævnt til KulturCrew på LMS Festival 21. Opgaven inkluderer, at børnene skal arbejde som stagehands, tage sig af musikerkontakt og præsentere kunstnerne fra festivalens scener. Og de glæder sig!
2. oktober 2021
Skolebørn varmer Ventus op til LMS Festival
Den prisvindende duo Ventus finpudser deres nye skolekoncert med input fra professionel producent og skoleelever. Initiativet er en del af satsningen Smag for Klassisk og peger direkte frem mod Ventus’ optrædener ved LMS Festival 21.
30. september 2021
BRAGR giver børnene et skud levende musikhistorie
Børn skal vide, hvorfor moderne musik lyder, som den lyder, og her på den nordlige halvkugle indbefatter pensummet selvfølgelig folkemusik. Den oplysnings-opgave tager ensemblet BRAGR med glæde på sig til LMS Festival 2021.
27. september 2021
Sisters of Jazz kaster lys over jazzens glemte kvinder
Blandt de optrædende kunstnere på årets LMS Festival er jazzgruppen Sisters of Jazz, som sætter spot på ligestillingsproblematikken med et velklingende, historisk kig på jazz-musikken.
9. september 2021
Levende Musik i Skolen har fået ny bestyrelse
Som led i visionen om at kompetencecentret Levende Musik i Skolen skal sikre koncerter til alle landets grundskoleelever, er der nu sammensat ny, professionel bestyrelse.