14. oktober 2022

Konkurrence for studerende

LMS og Det Jyske Musikkonservatorium udskriver konkurrence blandt de studerende om mindre skolekoncertturné.

Studerende på Det Jyske Musikkonservatorium får nu chancen for at vinde en mindre turné med fire skolekoncerter for Levende Musik i Skolen i 2023 – selvfølgelig til fuld tarif. Udover selve koncert-præmien vil de unge musikere få coaching fra en professionel producent, som kan hjælpe dem med at nå helt ud til det unge publikum.


I 2021 var det kvartetten Instrumentskibet, der vandt konkurrencen, og de fik meget ud af både konkurrence og efterfølgende samarbejde med LMS:

"Det var fedt at være med i konkurrencen! Det var en virkelig god ide det her med at vise musikken til hinanden og samtidig få coaching i at producerer og spille koncerter for børn, da det er nogle helt andre greb, som skal i spil end ved koncerter for voksne. Efterfølgende har vi haft et rigtig fint forløb med LMS-producent Maria-Louise Grund, som gav masser af indspark til at optimere vores produktion, gøre den skarp og fokuseret på børn som målgruppe."

fortæller Viktoria Søndergaard fra gruppen.


Selve konkurrencen foregår i to steps. Først skal de studerende inden 1. december 2022 indsende koncertprogram og filer, og på baggrund af det udvælges op til fire kandidater, som går videre til en livekonkurrence, som afholdes på konservatoriet den 25. januar. Her skal de spille en kort præsentationskoncert, og efterfølgende vil en jury bestående af både skoleelever og fagfolk fra konservatoriet og skolekoncertbranchen afgøre, hvem der løber af med sejren.


Find konkurrencebeskrivelsen HER.