LMS og ROSA præsenterer

Efterskolekoncerter

Alle landets efterskoler tilbydes fra skoleåret 2022-23 en fast koncertaftale på en årlig, professionel livekoncert inden for alverdens musikgenrer. 

Bag det nye tiltag står det nationale kompetencecenter LMS – Levende Musik i Skolen sammen med ROSA – Dansk Rock Samråd.


Kunstnerkataloget rummer nøje udvalgte solister og musikgrupper fra både vækstlaget og det etablerede, professionelle musikliv, og genrerne spænder bredt fra klassisk til jazz, folkemusik til heavy, pop til hiphop.

Det her er en mulighed for efterskolerne. Den skal vi benytte os af. Det musiske område er en stor del af den dannelse, der ligger i den danske ungdom. Derfor er det vigtigt, at efterskolerne præsenterer elever for – ikke bare musik i ørerne – men også for levende musik. Det er faktisk også vores ansvar.”

Torben Vind Rasmussen, Fmd. Efterskoleforeningen

SE KUNSTNERKATALOGET HER!En for alle – alle får en

ROSA og LMS imødekommer med det nye koncertsamarbejde Statens Kunstfonds nationale vision om, at alle grundskoleelever hvert år gennem skoletiden skal opleve en professionel livekoncert.

Samarbejdet mellem ROSA og LMS er et fantastisk tiltag med et enormt potentiale. Livekoncerter leverer dannelse til efterskoleeleverne dels på den gammeldags, lidt opdragende facon med ‘sådan gebærder man sig til koncert’, dels i den kontekst, der handler om at vise de unge, at vi som mennesker primært ‘er noget’ i kraft af de fællesskaber, vi indgår i.”
Thomas Hagge, forstander, Klejtrup Musikefterskole

I får: Nem administration. Fair priser. Kunstnere fra øverste hylde. Kurateret kvalitet.

Pris pr. koncert: kr. 4.080,- ved treårig aftale (køb af i alt tre koncerter)


TILMELDING HER!

Vi har valgt at indgå en treårig koncertaftale med LMS og ROSA, fordi vi kan se, at niveauet i det, der tilbydes, er så højt, at dette også er aktuelt næste år og næste år igen.”
Rasmus Bro Henriksen, forstander, Aarhus Efterskole

ROSA

ROSA er en netværks- og rådgivnings-organisation, der samarbejder med alle dele af dansk musikliv. Organisationen har rødder i pop, rock, elektronica samt en mangfoldighed af beslægtede genrer. ROSA arbejder for at styrke vilkårene for samt udbrede kendskabet til musikken i Danmark og internationalt gennem fire opgaveområder: Rådgivnings-, informations- og netværksvirksomhed, dokumentation og dataindsamling, projektvirksomhed, og tilskudsforvaltning.

Læs mere om ROSA og E-tur HER

LEVENDE MUSIK I SKOLEN

Levende Musik i Skolen er nationalt kompetence- og formidlingscenter for skolekoncerter, der har til formål at give alle landets børn og unge oplevelser med forskellige genrer af levende musik af høj kunstnerisk kvalitet.

LMS er Danmarks største koncertarrangør og sikrer med omkring 3000 årlige koncerter op mod 350.000 børn og unge adgang til en uvurderlig skat af musikalsk kulturarv uanset geografi og opvækstbetingelser. Men koncerterne følger specialudviklede undervisningsmaterialer, der spiller ind i skolens læringsdagsorden. LMS’ aktiviteter er støttet af Statens Kunstfond, Kulturministeriet og med ekstra bevilling på finansloven 2021-24.

Læs mere om Levende Musik i Skolen HER

Kontakt os endelig!

LMS og ROSA er altid klar til at svare på spørgsmål og gå i dialog om koncert-konceptet, og hvordan vi bedst kan tilpasse vores koncerter efterskolernes hverdag. Så tøv ikke med at kontakte os.

Fælles projektmedarbejder:

Cecilie Cramer

cecilie@lms.dk
2912 4570