LMS og ROSA præsenterer

Efterskolekoncerter

Alle landets efterskoler tilbydes igen i skoleåret 2023-24 faste koncertaftaler gældende én årlig, professionel livekoncert inden for alverdens musikgenrer.


HVAD?

Kuraterede koncerter med statstilskud og nøje udvalgte kunstnere fra både vækstlaget og det etablerede, professionelle musikliv.


PRIS?

Pris pr. koncert (23/24): 4.140 kr. + moms og KODA ved treårig aftale.

En virkelig stor og fantastisk koncert. Bisse har et enestående univers i sine tekster og musik. Virkelig dygtig musiker og en superlydmand, der fik vores klaver til at lyde fantastisk. God balance mellem at nå eleverne og samtidig have sin personlige integritet. Eleverne blev taget alvorligt og behandlet som modne og reflekterende mennesker. Man kan naturligvis ikke forvente, at samtlige køber ind på musikken - men i dette tilfælde gjorde næsten alle."
Osted Efterskole efter koncert med BISSE
Who Killed Bambi og Ida Wenøe spillede fremragende. Instrumenterne og stemmerne smeltede helt sammen og gav os en virkelig smuk musikalsk oplevelse. Det var sublimt. Søde, ydmyge, dygtige kvinder, som gav udtryk for stor glæde over at komme og spille for os. Og så lod de ellers musikken klare resten. Magisk. Eleverne var totalt vilde med koncerten. De var helt tryllebundne og sad yderst på stolekanten og lod sig rive med. Da der blev spillet "Hurtige Hænder" og lagt op til fællessang, sad mange af eleverne med armene om hinanden og sang med. Det var ganske enkelt kuldegysningsfremkaldende!"
Baaring Efterskole & Højskole efter koncert med WHO KILLED BAMBI + IDA WENØE

HVORFOR? 

Nem administration. Fair priser. Kunstnere fra øverste hylde. Kurateret kvalitet.

Bag tilbudet står det nationale kompetencecenter LMS – Levende Musik i Skolen sammen med ROSA, genreorganisationen for rock, pop og beslægtede genrer. Udbuddet er en kombination af ROSAs E-Tur, hvor upcoming kunstnere kan komme ud og samle erfaring med tourlivet, og LMS Skolekoncerter, som byder på professionelle koncerter i et væld af genrer, og hvor hver koncert følges af et lettilgængeligt undervisningsmateriale tilpasset skolens læringsmål.

SE KUNSTNERKATALOGET HER!

Det her er en mulighed for efterskolerne. Den skal vi benytte os af. Det musiske område er en stor del af den dannelse, der ligger i den danske ungdom. Derfor er det vigtigt, at efterskolerne præsenterer elever for – ikke bare musik i ørerne – men også for levende musik. Det er faktisk også vores ansvar.”
Torben Vind Rasmussen, Fmd. Efterskoleforeningen

En for alle – alle får en

ROSA og LMS imødekommer med koncertsamarbejdet Statens Kunstfonds nationale vision om, at alle grundskoleelever hvert år gennem skoletiden skal opleve en professionel livekoncert.

Link til tilmelding og kontakt i højre spalte.

Samarbejdet mellem ROSA og LMS er et fantastisk tiltag med et enormt potentiale. Livekoncerter leverer dannelse til efterskoleeleverne dels på den gammeldags, lidt opdragende facon med ‘sådan gebærder man sig til koncert’, dels i den kontekst, der handler om at vise de unge, at vi som mennesker primært ‘er noget’ i kraft af de fællesskaber, vi indgår i.”
Thomas Hagge, forstander, Klejtrup Musikefterskole
Vi har valgt at indgå en treårig koncertaftale med LMS og ROSA, fordi vi kan se, at niveauet i det, der tilbydes, er så højt, at dette også er aktuelt næste år og næste år igen.”
Rasmus Bro Henriksen, forstander, Aarhus Efterskole

ROSA

ROSA er en netværks- og rådgivnings-organisation, der samarbejder med alle dele af dansk musikliv. Organisationen har rødder i pop, rock, elektronica samt en mangfoldighed af beslægtede genrer. ROSA arbejder for at styrke vilkårene for samt udbrede kendskabet til musikken i Danmark og internationalt gennem fire opgaveområder: Rådgivnings-, informations- og netværksvirksomhed, dokumentation og dataindsamling, projektvirksomhed, og tilskudsforvaltning.

Læs mere om ROSA og E-Tur HER

LEVENDE MUSIK I SKOLEN

Levende Musik i Skolen er nationalt kompetence- og formidlingscenter for skolekoncerter, der har til formål at give alle landets børn og unge oplevelser med forskellige genrer af levende musik af høj kunstnerisk kvalitet.

LMS er Danmarks største koncertarrangør og sikrer med omkring 3000 årlige koncerter op mod 350.000 børn og unge adgang til en uvurderlig skat af musikalsk kulturarv uanset geografi og opvækstbetingelser. Men koncerterne følger specialudviklede undervisningsmaterialer, der spiller ind i skolens læringsdagsorden. LMS’ aktiviteter er støttet af Statens Kunstfond, Kulturministeriet og med ekstra bevilling på finansloven 2021-24.

Læs mere om Levende Musik i Skolen HER

ARTIKEL OM LMS I MAGASINET 'FRIE SKOLER'