1. september 2022

Hvem vil spille 3000 koncerter?

Levende Musik i Skolen søger professionelle musikgrupper i alle tænkelige genrer til at spille skolekoncerter i 2023-24.

Vil du være med til at inspirere børn og unge til at spille musik og gå til koncerter nu og i fremtiden? Og vil du spille en lang række lønnede koncerter i hele landet? Hvis du kan sige to gange ja, så læs videre.

Alle elever i grundskolen skal fra 2025 og frem hvert år tilbydes mindst én professionel skolekoncert. Det mener Statens Kunstfond og finanslovens parter, og derfor har de sat det nationale kompetencecenter Levende Musik i Skolen (LMS) på opgaven.

Det kræver selvsagt en masse gode musikere – og derfor inviterer LMS nu grupper og solister til at søge om at blive en del af kunstnerkataloget for skoleåret 2023-24. Ansøgning foregår elektronisk på lms.dk, og ansøgningerne skal være indsendt senest 15. oktober kl. 12.

Alle er velkomne

Ansøgningsprocessen gælder for alle interesserede. Grupper, der tidligere har ansøgt, skal bruge deres eksisterende login til lms.dk og kan derpå vælge at oprette ny eller kopiere en tidligere ansøgning, mens nye grupper skal starte med at oprette en profil HER og derefter udfylde ansøgningsskemaet fra bunden.

Levende Musik i Skolens uafhængige fagudvalg står for at gennemgå og udvælge grupper til turné. Vurderingen foregår ud fra kriterier som fremførelse, kommunikation, gruppens størrelse og selvfølgelig musikkens karakter og kvalitet.

Søg omgående!

Levende Musik i Skolen får som regel masser af gode ansøgninger og har en klar formodning om, at denne runde fortsætter stimen. I den forbindelse kan de gode råd opsummeres til: Søg i god tid!

Hvis noget i processen driller, eller du opdager, at du ikke helt havde de rette filer klar, er det bedre at opdage det en uge før, hvor man kan nå at få fat i LMS eller skaffe de ting, man mangler.

Læs i øvrigt om, hvilke krav der er til musikgrupperne HER og hvad fagudvalget lægger vægt på HER.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning!