1. september 2023

Spil koncerter for Danmarks bedste publikum

Så blev det efterår, og traditionen tro har LMS nu åbent for ansøgninger til at spille skolekoncerter i sæson 24/25.

Intet mindre end 3000 overenskomstlønnede koncerter er på højkant, når Levende Musik i Skolens fagudvalg i løbet af efteråret skal udvælge de grupper, der i sæson 24/25 sendes på skoleturné i hele landet. Fra i dag og indtil d. 15. oktober modtages ansøgninger til næste skoleår, og derefter går det store udvælgelsesarbejde i gang.

Og hvem er det så, der skal søge? Kort fortalt leder LMS efter professionelle solister og musikgrupper inden for alle tænkelige genrer. Om du spiller klassisk, rock, jazz, folkemusik eller noget helt femte er altså ikke afgørende – men du skal være knivskarp på det musikalske og på at formidle til børn og unge som målgruppe.

Ready, set, søg!

LMS opfordrer kraftigt alle interesserede til at starte ansøgningsprocessen snarest, så der er tid til at få fremskaffet både lyd og billeder og formulere en knivskarp ansøgning.

Grupper, der tidligere har ansøgt, skal bruge deres eksisterende login til lms.dk og kan derpå vælge at oprette ny eller kopiere en tidligere ansøgning, mens nye grupper skal starte med at oprette en profil HER og derefter udfylde ansøgningsskemaet fra bunden.

Inden du/I søger, opfordrer vi til, at I læser krav og kriterier til ansøgere.

Fagudvalgsmedlemmer ved, hvad de vil ha’

Hos Levende Musik i Skolen mener vi, at alle børn og unge fortjener det bedste af det bedste, når det kommer til koncertoplevelser. Det er derfor et eksternt fagudvalg, bestående af seks professionelle kulturprofiler, der hvert år får til opgave at udvælge de allerbedste godt 150 musikgrupper blandt hundredvis af spændende ansøgninger.

Medlemmerne af fagudvalget skiftes ud hver tredje år, og i år har LMS således budt velkommen til to nye medlemmer: Kunstner, vokalist, guitarist og pianist Signe Høirup Wille-Jørgensen – også kendt som Jomi – og musiker, forfatter og performancekunstner Per Bloch.

Spørger man de to nye medlemmer, hvad de vil vægte højest i den kommende udvælgelsesproces, er de begge skarpe på svaret:

“Jeg håber på at se nogle af de hamrende dygtige musikere, vi har inden for det eksperimenterende jazzmiljø og musikmiljø generelt. Jeg synes, det er vigtigt, at vi viser børnene noget musik, der ikke prøver på at være den smukkeste og den bedste, men den mest legende, spændende, sjove og overraskende,” siger Signe Høirup Wille-Jørgensen og uddyber:

“Jeg tror på, at den eksperimenterende musik kan stimulere børn og unges evne til at forstå, at verden er vild og divers. Vi har et ansvar for, at de får set forskellige bud på, hvordan man kan opleve kunst og kultur,” siger Signe Høirup Wille-Jørgensen.

Fra fagudvalgskollega Per Bloch er der også ønsker om grupper, der kan danne og inspirere eleverne:

“Jeg håber virkelig på at se nogle grupper, der ligger uden for kategori både genremæssigt og i deres måde at optræde på. Nogle grupper, der først og fremmest arbejder med at få musikken til at leve, så den vækker følelser i de børn og unge, de skal optræde for” siger Per Bloch og fortsætter:

“Hvis vi kan få skolet en generation af børn og unge, som tænker mindre i kasser, ville det være fantastisk. Vi skal lære dem at lytte åbent og nysgerrigt og at være mindre i deres hoved – men mærke musikken i kroppen,” siger Per Bloch.

Hermed er et par gode tips altså videregivet til de musikere, der overvejer at ansøge om at spille skolekoncerter i sæson 24/25.

Jomi og Per

   De to nye medlemmer af fagudvalget: Signe Høirup Wille-Jørgensen og Per Bloch


Ansøgningsfristen er d. 15. oktober klokken 12.00. Vi glæder os til at modtage jeres ansøgninger!