22. september 2022

To danske kunstnere nomineret til YAMawards 2022

Den globale børne- og ungdomsmusikalske NGO, JM International, har netop præsenteret de nominerede til 2022-udgaven af ​​Young Audiences Music Awards. Ensemble Eiradís og Hjertelyd fra Danmark er blandt de udvalgte. Stem dem til sejr! (se link til slut)

Siden 2010 har Young Audiences Music Awards (YAM Awards) fejret toppen af poppen (og andre genrer) inden for levende musikoplevelser for børn og unge. Det foregår blandt andet ved at finde og promovere de bedste musikalske produktioner til børn og unge fra hele verden.

I 2022 tilføjede YAMawards på opfordring af blandt andre Levende Musik i Skolen en ny, relevant kategori, ‘Bedste skolekoncert’, som har til formål at fejre de kunstnere og producenter, der fokuserer på produktioner til skoleelever.

De YAMA-nominerede anno 2022 er blevet valgt blandt mere end 70 utrolige bidrag fra 26 lande. To af dem er fra Danmark:

Ensemble Eiradís / BEDSTE SKOLEKONCERT

HjerteLyd / BEDSTE OPERA KONCERT

Online-afstemning til Public Choice Award foregår på https://yamawards.org/videos

(klik på video tilhørende den ønskede produktion, registrér bruger, og stem!)

Ensemble Eiradís er LMS-kunstner, og bl.a. Skødstrup Skole siger om deres optræden:

“... Det var så fantastisk, at jeg mødte op til koncert dagen efter og hørte det hele igen. De spiller fantastisk godt - der var nerve og sjæl under hele koncerten. God kontakt med publikum. Der var en passende balance mellem ‘den fine musik’ og ‘gøglermusikken’ - og det var nogle sjove tricks, de havde med at spille liggende og på hinandens instrumenter.”

Alle vindere vil blive annonceret ved YAMawards-ceremonien, der finder sted i Brugge, Belgien den 18. oktober 2022 under festivalen og fagfestivalen YAM Session.