13. november 2023

Prestigefyldt pris til LMS-gruppe

Den danske stomptrio HeartBeat Group blev i fredags hyldet til awardshow i Brasilien.

“…and the YAMaward “Public Choice” goes to HeartBeat Group!”

Sådan lød det i fredags fra scenen i Brasilien, hvor årets Young Audiences Music Awards (YAMawards) blev afholdt. Vinderen af prisen Public Choice Award blev dermed en af LMS’ helt store succeser – HeartBeat Group – som har spillet skolekoncerter for LMS siden 2012.

HeartBeat Group, der består af de tre musikere Nils Kløvedal, Søren Monberg og Morten Monberg, var ikke selv til stede i Brasilien, men gruppen havde forberedt en takkevideo som reaktion til overrækkelsen af den ærefulde pris. Her fik prisvinderne blandt andet takket alle de danske lærere og elever, der har set gruppen optræde og stemt på dem til årets publikumspris.

“Thank you to all the teachers and pupils on schools and boarding schools and high schools. Thank you for all your support,” lød det blandt andet fra Nils Kløvedal, som førte ordet i videoen.

Public Choice Award er én ud af i alt seks priser, der uddeles til YAMawards. Mens de fem øvrige priser uddeles af en international dommerjury, bliver Public Choice Award givet til den gruppe, der får flest publikumstemmer online. Og i år blev det altså HeartBeat Group med hele 1205 stemmer.

“Thank you, YAM, for the prize and the opportunity to discover how many people who support us and how many children who still remember us. We can hardly believe how many people who has voted for us,” sagde Nils Kløvedal i takkevideoen.

Her fra LMS vil vi gerne ønske HeartBeat Group stort tillykke med den fine pris – vi ser frem til at sende gruppen på endnu en turné, når de i løbet af de kommende måneder skal spille på mere end 20 forskellige grundskoler rundt omkring i landet.

HeartBeat koncert, YAM

Foto: yamawards.org


Pris omdøbes til ære for tidligere LMS-direktør

At HeartBeat Group kunne løbe med årets publikumspris skyldes, at gruppen var nomineret til YAMawards i kategorien Bedste Skolekoncert. Det blev dog hverken HeartBeat Group eller dansk/svenske Woodpeckers Recorder Quartet, der også spiller for LMS, der løb med denne pris – men derimod norske Trio Oro.

Heller ikke den tidligere LMS-musiker Rune Thorsteinsson, der var nomineret i kategorien Bedste Store Ensemble, vandt i denne omgang.

Selvom det altså ikke blev til en LMS-sejr i 2023, er der dog alligevel flotte nyheder til Levende Musik i Skolen. Prisen Bedste Skolekoncert har nemlig pr. 2023 fået nyt navn og hedder nu “The Ebbe Høyrup Award for Best School Concert” – til ære for tidligere LMS-direktør Ebbe Høyrup, som gik bort i 2021.

Ebbe Høyrup var igennem sin karriere meget aktiv i JMI/YAM Committee, hvor han var yderst dedikeret i arbejdet med koncerter for børn og unge i hele verden

Vil du se hvem, der – foruden HeartBeat Group – har vundet årets forskellige YAMawards, kan du læse mere om dét i denne artikel fra YAM.