5. oktober 2022

Børnejazzprisen 2022: Hvem skal indstilles?

JazzDanmark uddeler igen i år Børnejazzprisen - og som vanligt er der mulighed for at indstille en musiker eller gruppe/band til prisen. Hvem synes du, skal vinde prisen?

Børnejazzprisen uddeles i forbindelse med Danish Music Awards Jazz og er indstiftet for at anerkende de musikere og orkestre, der gør en ekstra indsats for at fange børn og unges interesse for jazz. Børnejazzprisen tager ikke udgangspunkt i en pladeudgivelse, men i musikernes samlede output og virke.

LMS’ musikgrupper har flere år stået øverst på podiet, når prisen blev uddelt, blandt andet de sidste to år, hvor Malene Kjærgård og De Onde (billedet) har vundet den prestigefyldte titel.

Et særligt fokusområde er koncertoplevelsen. Derfor findes vinderen ved et særligt Børnejazzprisen-show, hvor de nominerede spiller en kort koncert, og en jury bestående af børn og fagpersoner i fællesskab skal kåre vinderen. Koncerten med de nominerede finder i år sted på Gellerupscenen i Brabrand onsdag den 7. december, hvor publikum vil bestå af børn fra lokale skoler.

Indstillingen er åben nu. Det er både tilladt at indstille sig selv, hvis man spiller jazz for børn og unge – og/eller at indstille andre.

Deadline for at indstille til Børnejazzprisen er den 30. oktober.

For at kunne indstille en musiker eller musikgruppe til Børnejazzprisen er der tre krav:

1. Musiker/band skal spille børnejazz på et professionelt niveau, dvs. spille honorerede koncerter.

2. Musiker/band skal have spillet livekoncerter for børn inden for det seneste år (online arrangementer tæller også med).

3. Musiker/band skal kunne spille den 7. december på Gellerupscenen i tidsrummet 8-13.

KLIK HER FOR AT INDSTILLE TIL BØRNEJAZZPRISEN

De nominerede findes ved, at en jury bestående af personer fra Jazz I Trekanten, Aarhus Jazz Festival og Jazz for Kids gennemgår de indstillede, og vælger på baggrund heraf tre nominerede. Juryen, som på dagen vil kåre vinderen, vil bestå af børn i forskellige aldre og fagpersoner, der har kendskab til netop jazz for børn.

FAKTA / Børnejazzprisen

Børnejazzprisen er en del af Danish Music Awards Jazz og er blevet uddelt siden 2011. Prisen er til for at anerkende et band eller en kunstner, som har præsteret det ypperste jazz for danske børn og dermed gjort en ekstra indsats for at udbrede musikken til de kommende generationer. Modsat de andre priser ved uddelingen, udvælges vinderen af Børnejazzprisen af børn. Børnejazzprisen præsenteres i samarbejde med Gellerupscenen, Jazz i Trekanten, Aarhus Jazz Festival og Jazz for Kids.

Foto: Anne Roesen