Sæson 19-20

Damkapellet

Glemte stemmer

I den traditionelle musikhistorie er der fyldt med mandlige komponistnavne som Bach, Mozart og Beethoven, mens man kun sjældent hører om de kvindelige komponister. Det råder strygekvartetten Damkapellet bod på med koncerten ’Glemte stemmer’, der sætter fokus på en række kvindelige komponister, helt fra 1100-tallets Hildegard von Bingen til vor tids finske Kaija Saariaho. Med en blanding af musik, fakta og billedskabende historier giver de fire musikere eleverne et inspirerende indblik i kvindens rolle indenfor den klassiske musiktradition før og nu – og i fremtiden.
Download Materiale til undervisningen

“Dygtige musikere. Mens de spillede, bevægede de sig rundt, hvilket virkede enormt godt. Meget uddybende og godt undervisningsmateriale! Super fint og ikke alt for tidskrævende. Børnene var godt "klædt på" til koncerten, og musikernes fortælling gjorde også, at de lyttede godt og var dygtige til at være stille. Det er altid vigtigt at give eleverne nogle redskaber at gå ind i musikken med.”

Vestervang Skole

“Det var nogle yderst kompetente og dygtige musikere. På trods af at ingen af musikerne havde dansk som modersmål, fik de formidlet indholdet på en god og forståelig måde. Musikerne formåede at få selv de uroligste elever med. Alle - børn, voksne og musikere - virkede til at have en god oplevelse med koncerten.”

Bøgeskovskolen

Om Damkapellet

Vi spiller: Klassisk kammermusik
Målgruppe: Mellemtrin
Genre: Klassisk

Medvirkende:
Lisa Vogel: Violin
Pauline Hogstrand: Bratsch
Nicole Hogstrand: Cello
Nadia Okrusko: Klaver

Kontaktperson:
Navn: Lisa Vogel
Mobil: 6054 1322

Praktiske oplysninger

Målgruppe:Mellemtrin
Medvirkende:4
Max antal elever:120
Koncertlængde:45 minutter.
Opstillingstid:30 minutter.
Nedtagningstid:20 minutter.
Lokale:Rum uden gennemgang og med god akustik, da koncerten er akustisk. Et intimt rum velegnet til akustisk koncert
Scene:Vil gerne låne skolens klaver/flygel, hvis muligt (medbringer ellers selv el-piano), 4 stole uden armstøtte, 5 x 4 m opstilling på lav scene eller på gulv.
Mørklægning:Nej
Publikum:Publikum placeres på madrasser/bænke/stole i en halvcirkel foran scenen.
Strøm:230V v. scenen
Omklædningsrum:Ja, tak
Download som pdf