15. september 2022

LMS FYLDER 30 ÅR

15. september 1992 er en nøgledato i den store LMS-scrapbog. Denne dag blev nemlig startskuddet til den skolekoncert-ordning, som i dag når ud til hovedparten af landets kommuner.


På initiativ af det daværende Statens Musikråd og en række af musiklivets organisationer gik LMS’ stifter Ebbe Høyrup 15. september 1992 i gang med arbejdet, som frem til 2007 især handlede om at supplere og koordinere amternes skolekoncertvirksomhed.

Siden amterne blev nedlagt i 2007, har LMS – nu i Statens Kunstfonds regi – haft ansvar for at levere skolekoncerter til hele landet. En indsats, som i år inkluderer 125 solister og grupper, over 3.000 koncerter – til op mod 350.000 børn og unge.

For at markere dagen har alle vores langt over 1.000 samarbejdsskoler i disse uger fået en musikalsk gave i form af videoer med fem udvalgte LMS-grupper, der i hver sin genre spiller op til fælles morgensang. Én af disse kunstnere er den internationale stjerne, Shashank Subramanyam fra Indien, som sammen med Phalgun Parupalli og Shirisha Shashank har udvalgt en dansk klassiker, som, vi her gerne vil dele med resten af Danmark. God fællessang derude.

Tillykke til os alle – og tak for opbakningen!

(for undertekster, tryk CC i afspilleren)