5. februar 2024

LMS Showcase kommer til Kolding

Efter længere tids planlægning er det nu officielt, at Kolding Kommune skal lægge by og børn til LMS Showcase 2024.

Et meget vigtigt punkt på LMS’ to-do-liste er nu tjekket af – værtskommunen til dette års LMS Showcase er fundet. Det er hermed officielt, at det bliver Kolding, der onsdag d. 25. september skal agere vært for LMS’ brag af en børnekulturbegivenhed.

LMS Showcase afholdes hvert andet år i skiftende kommuner og er i sin form bygget op som en endagsfestival. Det musikalske program består af mere end 25 professionelle skolekoncerter, og hertil kommer i år en række børnekulturelle workshops arrangeret af forskellige Åben Skole-aktører i Kolding.

Hans Holmer, der er formand for børn- og uddannelsesudvalget i Kolding Kommune, fortæller, at de ser meget frem til at byde LMS Showcase 2024 velkommen.

’Vi er meget glade for, at Levende Musik i Skolens showcase kommer til Kolding. Det er en rigtig god mulighed for, at skoleelever kan opleve koncerter og stifte bekendtskab med professionelle musikere,” siger Hans Holmer.

Tusindvis af elever inviteres til koncert

Selvom LMS Showcase 2024 løber af stablen på kun en enkelt dag, kommer begivenheden ikke til at mangle gæster. Foruden de hundredvis af voksne gæster, der som altid udgøres af repræsentanter fra kommuner, skoler og kulturliv i hele landet, deltager intet mindre end 3500 lokale skoleelever fra folkeskoler i hele Kolding Kommune. Dagens mange koncerter vil blive afviklet på centrale kulturlokationer – herunder GODSET, Elværket og Nicolai, – og det glæder Ole Martensen, som er formand for Kulturudvalget i Kolding Kommune.

“Det giver børnene en mulighed for at komme ud og opleve nogle spændende kultursteder, som de måske ikke kender til i forvejen. I kulturudvalget arbejder vi netop for, at alle børn skal kende det rige udbud af kultur, som findes i kommunen,” siger Ole Martensen.

Børn- og uddannelsesformand Hans Holmer fortæller også, at byrådet håber, at de mange inviterede elever vil tage mere end den gode musik med hjem fra dagen.

“Når vi sender 3500 elever til koncerter, handler det om at understøtte børns læring, den daglige undervisning og skolernes arbejde med fællesskaber. Det handler om at være sammen om og dele en musikalsk oplevelse, som giver børnene en anden vinkel ind i et fællesskab,” siger Hans Holmer.

Hold dig opdateret om showcasen på lms.dk

Med værtskommunen på plads, arbejder LMS nu – og de næste otte måneder frem – på højtryk for at sikre, at alle visioner bliver til virkelighed, når LMS Showcase i starten af efteråret folder sig ud i Kolding.

Tilmeldingen åbner 1. marts, og vil du gerne vide endnu mere om showcasen, så følg med på lms.showcase.dk, hvor vi løbende opdaterer med information og nyheder om årets største skolekoncertbegivenhed.