2. juni 2023

Landsdelenes festivalkamp

Mange kommuner er allerede flot repræsenteret til LMS Festival 2023, andre hænger i bremsen. Er du tilmeldt?

Når LMS Festival til efteråret finder sted, byder LMS som altid velkommen til gæster fra hele landet. Foruden cirka 6700 børn fra Holbæk Kommune, kan LMS’ netværk af kommunekontakter, lærere og andre kulturinteresserede nemlig tilmelde sig de tre lærerige dage i musikkens og kunstens tegn. Og netop dét tilbud har mange allerede gjort brug af.


Sjælland i front

Ser man på tilmeldingslisten til årets festival, bliver det tydeligt, at nogle kommunerepræsentanter er hurtigere til at tilmelde sig end andre. Mens flere kommuner for længst har tilmeldt sig med op til fire repræsentanter, er andre kommuner fortsat helt fraværende på listen.

På kortet herunder kan du danne dig et overblik over, hvor mange repræsentanter de enkelte kommuner pt. har tilmeldt, og se, om din kommune ligger i førerfeltet. Vil du tilmelde dig, så klik HER.

Som kortet ovenfor afslører, er det især kommuner i blandt andet Midtjylland og på Fyn, der halter bagefter med tilmeldingerne. En af LMS' jyske områdekonsulent, Kenneth Kristensen, mener geografien spiller en rolle i den nuværende stilling.

"Jeg tænker, at det er meget naturligt, at de sjællandske kommuner er i spids på nuværende tidspunkt slet og ret pga. afstand og tilhørende logistik. Det er kun naturligt, at den logistik tager længere tid at få til at gå op fra det jyske – men, vi kommer!"

Kenneth Kristensen er ikke bare områdekonsulent, men også med i arbejdsgruppen bag festivalen, noget der giver ekstra incitament til arbejdet med at få kommunerne på banen.

"Jeg ved at flere af 'mine' kommuner er i fuld gang med at finde deres repræsentanter, så jeg satser på snart at kunne blande mig i topstriden! Bl.a. har jeg et es i ærmet med en kommune, som planlægger at sende syv deltagere afsted på en pakke B. Og så overvejer jeg da lidt, hvordan jeg kan bygge et system, der sikrer mine kommuner forlommer til kaffestationerne. Måske noget med et særligt badge?" lyder overvejelsen fra områdekonsulent Kenneth Kristensen.

Per Carlsen, områdekonsulent på Sjælland, kan til gengæld allerede glæde sig over at se mange repræsentanter fra sit område på listen. Han vil ikke tage æren for de sjællandske kommunernes høje deltagelsesrate, men fortæller alligevel, at han har gjort sit for at hverve deltagere til LMS Festival i sit område:

“Jeg har lavet larm på den traditionelle vis: Kraftige opfordringer og glimmertaler på netværksmøder og opfølgende mails til kontaktpersonerne,” siger Per Carlsen.

Per Carlsen er også områdekonsulent for årets værtskommune Holbæk, som ikke er inkluderet i artiklens grafer, fordi kommunen kva sit værtskab har et markant højere deltagerantal end andre kommuner. Per Carlsen mener dog alligevel, at der skal lyde en ros til de mange tilmeldte fra Holbæk og fortæller desuden, at resten af hans område ser ud til at fortsætte den gode stime.

“Jeg har tilkendegivelser fra i hvert fald to kommuner mere, og derudover sætter jeg min lid til, at en enkelt mere tilmelder sig. På den måde kommer vi til at ligge lunt i svinget her i mit område,” siger Per Carlsen.


Stadig tid til at planlægge slutspurten

Selvom det allerede nu ligner, at nogle kommuner har et pænt forspring på tilmeldinger, er der intet, der er afgjort i den endelige optælling. LMS Festival foregår i år d. 3. - 5. oktober i Holbæk, og der er dermed stadig mange uger at løbe på, inden der lukkes ned for tilmelding.

Katja Kousgard, områdekonsulent for flere kommuner i det Storkøbenhavnske område, kan da også afsløre, at hun regner med at kunne give Per Carlsens kommuner kamp til stregen i de kommende uger:

"Jeg regner helt sikkert med at hele mit område kommer stærkt med i slutspurten! Jeg ved, der er blevet talt om at hyre "partybusser" i mindst én af mine kommuner, så bare vent og se – de storkøbenhavnske kommuner bliver ikke til at overse,” siger Katja Kousgard og slutter af med at sende god karma afsted til sine kommuner:

“Jeg hepper på Ballerup, Brøndby, Albertslund, Frederikssund, Solrød, Ringsted og alle jer andre!”

Har du lyst til at deltage i verdens største festival for skolekoncerter med musik, faglig sparring og læring i fokus, kan du altså stadig nå tilmelde dig festivalen ved at klikke HER.

Kommuner med en LMS Skolekoncert-aftale kan gratis tilmelde enten én person på festivalpakke A, som er med hotel, eller tre personer til festivalpakke B, som er uden overnatning.

Tilmeldingsfristen på pakke A er 1. juli 2023, pakke B er 15. september 2023.