27. juni 2024

Hele landet bidrager til børnenes klimasang

Fra Bornholm til Thisted. Børn fra hele landet har skrevet vers til børnenes klimasang.


I april inviterede Klimafolkemødet og LMS elever fra 4. til 6. klasse til at skrive deres bud på et vers til en sang om klimaet. En mulighed, som blev grebet af skoler i hele landet. Versene til Børnenes klimasang, ‘Jordens Børn’, er således strømmet ind fra Bornholm i øst til Thisted i vest.

“Vi er meget glade for den interesse, der har været fra landets skoler for at komme med deres bud på et vers til ‘Jordens Børn’. Nu venter arbejdet med at gå igennem alle teksterne og udvælge de vers, der skal være en del af den endelig udgave,” siger Jesper Gottlieb, seniorkonsulent hos LMS og fortsætter:

“Formålet med projektet har været at lytte til børnene, så det blev deres ord og tanker, der skabte sangen. Det er vi lykkedes med, og jeg glæder mig meget til at høre børnene synge den sammen på årets Klimafolkemøde.”

Melodien og omkvædet til ‘Jordens Børn’ er komponeret og skrevet af Billie Koppel og Frank Hasselstrøm fra LMS gruppen Catbird. Som hjælp til at skrive versene har alle skoler modtaget undervisningsmateriale fra LMS med idéer og inspiration til øvelser. Den officielle version af ‘Jordens Børn’ bliver en sammensætning af udvalgte vers fra de tilmeldte skoler.

Klimahandling sammen gennem musik og sang

Klimafolkemødet arbejder ud fra temaet 'klimahandling sammen', og Børnenes Klimasang spiller perfekt ind i det, fortæller Ann-Sophie Holm, der er projektleder på børnenes klimasang på Klimafolkemødet. Hun glæder sig over de mange børn og lærere, der har brugt tid på at skabe deres bidrag ind til børnenes klimasang.

"Det, der begyndte som en løs idé en kold vintermåned, bliver nu til virkelighed. Flere hundrede børn landet over har skrevet, sunget og spillet for at byde ind med deres vers til børnenes klimasang. Det er imponerende," siger Ann-Sophie Holm og fortsætter:

"Men projektet er mere end bare en sang; det er også en mulighed for at engagere den yngre generation i en vedkommende og meningsfuld dialog om klimaet."

Børnenes klimasang er blevet til med støtte fra energikoncernen EWII.

“Med børnenes klimasang vil vi gerne være med til at inspirere børn og unge til at leve mere klimavenligt. EWII ønsker at skabe en bevægelse, der giver danske familier lyst og inspiration til at tage små skridt mod en mere bæredygtig fremtid,” siger direktør Mette Daugård Hultén.

‘Jordens Børn’ vil blive præsenteret som en del af Klimafolkemødet, hvor hele Danmark kan samles om håb og handling for klimaet den 29.-31. august i Middelfart. Der er premiere på børnenes klimasang fredag den 30. august på Klimafolkemødets fællesscene.