8. december 2022

LMS-gruppe vinder årets Børnejazzpris

Danish Music Awards Jazz har netop uddelt årets priser ved et storstilet show i Aarhus Musikhus. Hele tre aktuelle LMS-kunstnere var blandt de dygtige prismodtagere.

2022 blev et stærkt LMS-år ved DMA Jazz. Casper Mikkelsens Dejlige Jazzband nappede Børnejazzprisen, Kjeld Lauritsen modtog Jazzlegatet – Årets Musiker, og Bévort 3 både optrådte og løb med Jazzlegatet – Årets Orkester. Tillykke!

Børnejazzprisen blev uddelt tidligere på dagen ved et selvstændigt show på Gellerupscenen. Her blev vinderen kåret af den fremmødte børnejury efter en medrivende koncert.

Børnejazz collage

Casper Mikkelsens Dejlige Jazzband var på skolekoncert-turné i november, spiller LMS-familiekoncert i dag og drager atter på skolekoncert-turné fra d. 4. januar. Gruppen ligger ikke på den lade side, og nu sætter de kronen på værket med en pris for deres excellence udi børnejazz.

“Jeg har totalt optur. Hvor er det fuldstændig fantastisk, at vi kunne få lov til at være med, og at vi blev taget så godt imod af publikum og jury. De andre nominerede var super dygtige og kunne lige så godt have vundet, og at vi bliver valgt som vinder i så stærkt et felt, gør bare stoltheden endnu større. Skønt at få anerkendelse for arbejdet med at udbrede jazzen til det unge publikum. Det giver os lyst til videreudvikle konceptet og måske komme op med helt andre koncepter,” siger han.

Når Casper Mikkelsens Dejlige Jazzband har besøgt en skole for at spille LMS Skolekoncert, efterlader de som regel en brandvarm og feststemt elevflok, som har opdaget, at jazz er en fed genre. Her er et eksempel på en af de evalueringer, som LMS efterfølgende har modtaget:

“Solidt teknisk overskud, høj kvalitet, sympatisk afslappethed. Super fin formidling og ditto skuespil, der formåede at pirre både forestillingsevne og nysgerrighed. Det kræver noget at få børn i 0.-3. klasse til at deltage engageret i 45 min - siddende på sin bagdel på et vinylgulv - men det lykkedes til overflod her. Det kunne ikke gøres bedre!”

Casper Mikkelsens Dejlige Jazzband har i den nuværende konstellation spillet LMS-skolekoncerter siden 2015, og musikerne elsker responsen fra eleverne.

“Der findes ikke et bedre eller mere umiddelbart publikum. Musikhåndværket skal selvfølgelig sidde i skabet, men kommunikationen skal være lige så skarp. Så får man til gengæld en publikumsreaktion fuld af glæde og begejstring af en anden verden, og derfor holder vi meget af at spille skolekoncerter for LMS,” siger den nyslåede Børnejazzpris-vinder, Casper Mikkelsen.

Foto: Camilla Gammelgaard og Mads Mølbach