2. december 2019

Kolibri vandt årets konkurrence om en miniturné

Smilene hos jurymedlemmerne var store efter fire fantastiske skolekoncerter på det Jyske Musikkonservatorium.

I konkurrencen den bedste koncertidé, performance og formidling var niveauet højt. Men medlemmer og børn fra Kulturcrew var enige om, at kvartetten Kolibri skulle løbe med præmien – en lille håndfuld koncerter på professionelle vilkår.


Ud af otte ansøgere gik fire orkestre videre til livekonkurrencen, der fandt sted tirsdag den 26. november.


Klokken ni sad nogle af de mindste børn fra Virupskolen i Hjortshøj klar på gulvet i Kammermusiksalen på Det Jyske Musikkonservatorium.


På scenen oplevede de først gruppen Musikflyveren og dernæst Flaskeposten. Begge orkestre fangede publikum med iørefaldende sange og kæmpe musikalsk overskud.
'Flaskeposten' spillede, dansede og sang en klimafortælling i øjenhøjde med børnepublikummet.


Konkurrencens sidste orkestre havde målrettet deres koncerter til de ældste børn, så heldigvis havde 7.-8. klasserne på Frederiksbjerg Skole lyst til at smutte forbi og høre livemusik en mørk tirsdag i november.

Trioen ’Det er ganske vist’ skabte intens stemning i et eventyrligt univers med nykomponerede sange inspireret af H.C. Andersens knap så kendte eventyr.


En fornem række af dedikerede optrædener blev rundet af med kvartetten Kolibri. Gruppens fire musikere – tre træblæsere og en sanger – skabte med enkel scenografi og næsten minimalistisk musik en forestilling, der imponerede både publikum og jury, så de sneg sig foran i det samlede felt og altså vandt konkurrencen.

I juryens beskrivelse af Kolibris vinder-koncert lød betegnelser som intens, modig og sårbar.


Stort tillykke til de fire musikere: Andrea Klausen, sang; Clara Overby Drew, tværfløjte og beatbox; Mette Hommel, tværfløjte og altfløjte og Sofie Kirk Østergaard, klarinet, basklarinet og loopstation.


Tusind tak til alle musikerne – det var en stor fornøjelse at opleve deres brændende engagement og fornemt tilrettelagte koncerter.
Gennem hele dagen guidede børn fra Kulturcrew på Strandskolen i Risskov publikum og hjalp musikerne med praktiske opgaver. Tusind tak til Kulturcrew. Fra venstre er det Line, Isabel, Luna og Mille.