9. juni 2020

Nye corona-lempelser redder koncerter

Den 8. juni meddelte regeringen, at det fra august bliver tilladt at forsamles op til 200. Det bringer stor lettelse for Levende Musik i Skolen, der nu ser ud til at kunne gennemføre næste skoleårs 2500 koncerter.

Da coronaen for alvor ramte Danmark i marts, lagde Levende Musik i Skolen hurtigt en strategi for udskydelse af koncerter, der satsede på, at der igen kunne gennemføres skolekoncerter fra efteråret 2020. Det ser nu meget realistisk ud, efter de seneste udmeldinger fra regering og folketing om, at man vil hæve grænsen for forsamlinger til 200 personer fra 8. august.

Langt de fleste skolekoncerter spilles for et publikum på 120-160 elever, så de holder sig fint indenfor rammen.


"Det er meget glædeligt, at vi nu bevæger os fra tro og håb til større vished," siger koncertdirektør Ebbe Høyrup. "Musikken er så utrolig vigtig for vores relationer og fællesskaber, at det ville have været tragisk at skulle aflyse koncerter i efteråret. Det ville også have ramt de knap 400 koncerter, som vi har flyttet fra foråret."


Levende Musik i Skolen afholder normalt omkring 2500 koncerter hvert år på skoler over hele landet. I september afholdes tillige en national showcase med nye koncertproduktioner. Den ser det også ud til kan gennemføres efter de nye retningslinjer.


"Nu må vi bare appellere til, at vi alle opfører os corona-fornuftigt hen over sommeren, så vi ikke risikerer tilbageslag" slutter Ebbe Høyrup.