16. juni 2020

Øjenåbnende fællesskab

For Kalundborg Kommune er det en prioritet at sende flere deltagere med til LMS Showcase. Det er nemlig her, der tændes op og holdes liv i flammerne hos de ildsjæle, der skal få skolekoncerterne til at leve på skolerne.


Artikelserie: Levende Musik i Skolen har taget en snak med forskellige deltagere før LMS Showcase 2020. Mød her Kalundborgs børnekulturkonsulent Søren Vind.


Kvalitet. Mangfoldighed. Faglighed. Sådan lyder det, hvis man spørger Søren Vind, hvordan han ville beskrive Levende Musik i Skolens festivaler. Søren Vind er børnekulturkonsulent i Kalundborg Kommune, og i år deltager han for niende år i træk ved LMS Showcase/Musikfestival. Han kommer dog ikke alene, faktisk sender Kalundborg i år hele 11 deltagere af sted.


“Det er den allerbedste introduktion til kulturformidling for en ny skolekontaktperson at tage med til festivalen eller som i år showcasen. Når vi mødes lokalt med alle skolekontakterne, kan de godt se, at de er en del af en fælles kommunal indsats. Og når de så deltager i LMS Musikfestival – ja, så bliver de klar over, at de nærmeste er blevet en del af en folkebevægelse!” fortæller Søren Vind om baggrunden for, hvorfor Kalundborg sender så mange deltagere af sted.

Udveksling af viden og inspiration er også vigtige elementer.


“Festivalen er et herligt sammenrend af fagfolk med vidt forskellig baggrund, men med det fælles ønske at skabe stærke og involverende møder mellem vores børn, den professionelle kunst og de professionelle kunstnere. Jeg kommer altid klogere hjem fra en LMS Festival,” siger Søren Vind, der også glæder sig til showcasens omdrejningspunkt, nemlig musikken.


“Det er vigtigt at opleve de nye musikgrupper – nye genrer, formater og musikere. I Kalundborg Kommune går vi meget op i at præsentere forskellige genrer. Skolerne må gerne opleve, at vi hele tiden kommer med noget nyt. Her er både øjenåbnere og lækre smagsprøver til festivalerne,” siger Søren Vind.


Hvis du har lyst til at møde Søren Vind og blive en del af det faglige fællesskab, så kom og vær med til LMS Showcase den 20.-21. september 2020 på Det Rytmiske Musikkonservatorium og Operaen i København.


Læs mere og tilmeld dig på festival.lms.dk


Grundet corona-restriktionerne er der i år ekstra begrænsninger på antal deltagere, så vent ikke for længe, hvis du vil være sikker på at få plads.