25. juni 2020

Tidligere værter vender tilbage

Der lægges mange arbejdstimer i en LMS Musikfestival og Showcase. Det er noget de tidligere værter fra Odder og Sønderborg kender alt til. I år glæder de sig til ikke at stå i kulissen og trække i trådene, men i stedet at kunne nyde kvalitet, fællesskab og musik fra publikumsrækkerne.

Artikelserie: Levende Musik i Skolen har taget en snak med forskellige deltagere før LMS Showcase 2020. Mød her to tidligere værter for LMS Musikfestival.


I 2019 foregik LMS Musikfestival i Horsens og Odder. De to værtsbyer arbejdede sammen med Levende Musik i Skolen på fuldt drøn for, at alle ender skulle hænge sammen. I år vender Steen Hattesen, musikskoleleder og kommunekontakt i Odder kommune, tilbage på showcasen som gæst med en helt ny forståelse for arbejdet bag.


“Når man har været vært, så ser man det med andre øjne. Jeg forestiller mig, at jeg får et flashback, og det bliver spændende at se, hvordan andre håndterer opgaven. Man ved godt, hvilke kræfter der ligger bag, og hvor meget planlægning, der har været i gang,” siger Steen Hattesen.


Det er noget Oliver Jon Christensen, Koordinator for House of Creativity i Sønderborg, kan nikke genkendende til. Han var en af de ansvarlige for LMS Musikfestival i Sønderborg i 2017. Han glæder sig endnu engang til at besøge festivalen som almindelig deltager.


“Når man deltager efter at have været vært, så kender man maskinrummet. Der arbejdes i døgndrift for, at alle får en god oplevelse. Det er en kæmpe oplevelse, og det er spændende at arbejde i et team på tværs af kommunen og med LMS,” siger Oliver Jon Christensen.


Efter at have været med både som vært og gæst til LMS Musikfestival og Showcase står ét ord klart for Oliver Jon Christensen.


“Man kan beskrive LMS Musikfestival eller Showcase med ét enkelt ord: Kvalitet. Der er kvalitet i alle led, og man ved bare, at alt spiller. Det er det ord, der står soleklart for mig,” siger Oliver Jon Christensen.


Professionel musik og gode netværksdage

For både Steen Hattesen og Oliver Jon Christensen er netværk og musik noget af det, de glæder sig mest til, når de igen i år drager mod København til LMS Showcase.


“Jeg glæder mig til den helt specielle stemning, der er på en showcase. Man møder kollegaer fra hele landet og selvfølgelig folkene fra Levende Musik i Skolen. Der er en forståelse for hinanden og arbejdet. Det i sig selv er en glæde,” siger Steen Hattesen.


For begge tidligere værter er LMS Showcase en mulighed for at blive inspireret og få en fornemmelse af, hvordan skolekoncerterne udvikler sig.


“Værdien ved LMS Showcase er jo at opleve musikken, og se hvad der bevæger sig i børnehøjde i de nye produktioner. Det er spændende at se, hvordan de nye grupper udvikler sig,” siger Oliver Jon Christensen.


Om LMS Showcase

Hvis du har lyst til at møde de tidligere værter og opleve professionel musik og et fagligt fællesskab, så kom og vær med til LMS Showcase den 20.-21. september 2020 på Det Rytmiske Musikkonservatorium og Operaen i København.


Læs mere og tilmeld dig på https://festival.lms.dk/.


Grundet corona-restriktionerne er der i år ekstra begrænsninger på antal deltagere, så vent ikke for længe, hvis du vil være sikker på at få plads.


Hvis du tænker, at værtskab for en LMS Musikfestival lige kunne være noget for din kommune, er du altid velkommen til at kontakte LMS og høre nærmere - læs mere om festivalværtskab her.Steen Hattesen byder velkommen i Odder under LMS Musikfestival 2019