14. juli 2020

Inspiration til skolekoncerter i helt nye rammer

Professionel lyd, lys og røgmaskine. Spillestedet Fermaten i Herning Kommune er klar til at give skolekoncerter et helt nyt setting efter sommerferien. Inspirationen til, hvordan det kan foregå, finder spillestedslederen på dette års LMS Showcase.

Artikelserie: Levende Musik i Skolen har taget en snak med forskellige deltagere før LMS Showcase 2020. Mød her spillestedsleder og booker Rikke Andersen fra Fermaten i Herning.


I april 2020 blev 19 spillesteder landet over udnævnt af Statens Kunstfond som regionale spillesteder. Med titlen følger et økonomisk tilskud samt forskellige krav blandt andet at skulle nå ud til børn og unge og samarbejde med Levende Musik i Skolen.


Et af de udnævnte, regionale spillesteder er Fermaten i Herning Kommune, der allerede efter sommerferien tager forskud på glæderne med fem skolekoncerter over efteråret. Og det er noget spillestedsleder og booker på Fermaten, Rikke Andersen, glæder sig til.


“Fermaten har indledt et godt samarbejde med LMS om at tilbyde skolekoncerter sammen med kommunen. Jeg er super glad for, at spillestedet kan blive brugt i de timer, hvor vi ikke har koncerter, så vi kan give børnene en koncertoplevelse i nogle helt andre rammer,” siger Rikke Andersen.


Fermaten har tidligere haft enkelte skolekoncerter, som har vakt stor begejstring hos både børnene og hos spillestedet.


“Skolekoncerterne giver noget helt andet, og vi har mulighed for at udvikle os som spillested. Jeg kan selv huske som barn i skolen at blive inspireret af skolekoncerter til at spille musik. Det betyder meget for mig at give børnene den inspiration videre, når skolekoncerterne kommer på Fermaten,” fortæller Rikke Andersen.


Indblik og forståelse til LMS Showcase

Som ny aktør i skolekoncertbranchen er det vigtigt for Rikke Andersen at blive klogere på, hvordan de på Fermaten kan skabe den bedste oplevelse for børnene. Derfor deltager hun til september på LMS Showcase i København. Spillestedslederen vil bruge showcasen i arbejdet med at skabe et stærkt tilbud til skolebørnene i Herning Kommune.


“På showcasen håber jeg på at høre mere om, hvordan det kan blive en god oplevelse at formidle skolekoncerter og få en forståelse for, hvad det er, der skal til. Jeg regner med mest af alt at kunne få noget inspiration til, hvilket musik vi kan præsentere. Det er en god mulighed for at se noget forskelligt musik, der er målrettet børn,” siger Rikke Andersen.


Udover musikken ser hun meget frem til de mange andre aktiviteter, der er på showcasen.


“Jeg glæder mig til at høre en masse spændende koncerter, og så glæder jeg mig også til eftermiddagsprogrammet – især eftermiddagsmixet. Det bliver spændende at høre hvad der sker i feltet i en kombination af musik, netværk og oplæg,” siger Rikke Andersen.


Om LMS Showcase

Du kan stadig nå at tilmelde dig til LMS Showcase den 20.-21. september 2020 på Det Rytmiske Musikkonservatorium og Operaen i København. Dog er der grundet corona-restriktionerne i år ekstra begrænsninger på antal deltagere, så vent ikke for længe, hvis du vil være sikker på at få plads.


Læs mere og tilmeld dig på festival.lms.dk.