12. august 2020

Blues-priser til LMS-musikere

Onsdag d. 12. august er den danske bluesscene i fokus til Danish Music Awards Blues. Modtagerne af DMA Blues-priserne er nu offentliggjort, og blandt dem finder vi flere LMS-musikere.

Hvert år afholdes DMA Blues, der hylder bluesmusikkens toner i Danmark. Her beviser arrangørerne år efter år, at bluesen stadig spiller en rolle i musikkens verden.

Blandt dette års vindere er flere navne fra Levende Musik i Skolens musikkatalog, hvilket endnu engang viser det høje niveau blandt skolemusikgrupperne.


Vinderen af prisen “Årets Bluesudgivelse” går til bandet HP Lange Big Gumbo, der blandt andet består af LMS-kendinge som HP Lange og Jens Kristian Dam. “Årets Bluesudgivelse” vinder de for pladen “I feel fine”, der har høstet rosende ord fra hele musikverdenen. For gruppen selv er prisen et stort skulderklap.


“Vi har været meget i tvivl om, hvordan pladen ville blive modtaget, og vi har været nominerede sammen med et stærkt felt, så vi er rigtig glade for det store skulderklap,” siger HP Lange, der synger og spiller guitar og banjo i bandet.


Efter et drænende forår og en sommer uden koncerter og publikum, glæder gruppen sig til igen at kunne spille i aften til DMA Blues i Randers.


“Det har været som et chok i slowmotion, og især usikkerheden har været benhård. Til gengæld har vi mærket et savn hos publikum og et ønske efter musik og kultur, så vi glæder os rigtig meget til at spille i aften og fejre de andre musikere også,” fortæller HP Lange.


En af de andre musikere, der skal fejres, er Mike Andersen, som har spillet LMS Skolekoncerter siden 2016. Til aftenens prisfest stikker Mike Andersen af med “Blues Liveprisen” for sine koncerter i kølvandet på sin akustiske soloplade.


Levende Musik i Skolen ønsker alle vindere stort tillykke og en god aften på Værket i Randers i aften d. 12. august – og så glæder vi os til at kunne sende både HP Lange og Mike Andersen på turné ud i de danske skoler fra september.