17. september 2020

Sprit og forbud, musikken skal ud

Trods corona-restriktioner og afstandskrav spiller skolekoncerterne for fuld musik i hele landet. Det er takket være en kæmpe indsats fra både skoler og musikere.

Et stærkt netværk og en glæde for musik til børn. Det er grunden til, at Levende Musik i Skolen trods afstandskrav, mundbind og forholdsregler stadig kan gennemføre langt de fleste skolekoncerter i hele landet. I alt er der siden sommerferien kun aflyst ti koncerter, mens hele 294 koncerter stadig er blevet gennemført.


Koncerterne tilpasses forholdene på hver enkelt skole, så der både bliver afviklet koncerter ude og inde, mobilkoncerter ude i klasserne og halverede koncerter, så eleverne har kunnet komme i hold med den rigtige afstand.

Generelt bliver der udvist stor fleksibilitet, og musikerne tilpasser indholdet af koncerterne, så alle afstandsregler kan overholdes. Det betyder ingen kædedans og fællessang, og nogle musikerne står klar med mundbind, handsker og sprit. Det sætter dog ikke en stopper for begejstringen over at være ude og spille skolekoncerter igen.


“Det var virkelig dejligt! Alt fungerede perfekt, og vi følte os meget velkomne. Det var et godt publikum, og så afsluttede vi med en fornem load out med mundbinds- og handskebærende elever. Tak!” skriver Ida Gard i deres evaluering efter koncert på Gedved Skole.


LMS er meget imponeret over den store indsats, skoler og musikere har vist, men kan også se på evalueringerne og tilbagemeldinger, at koncerterne spreder liv, fællesskab og en glæde, som både skoler og musikere har savnet.


“Livgivende og opløftende strejf ude fra den store verden! Trods Corona-afstand formåede Strejf at have en fantastisk god kontakt gennem musikken. Det var så dejligt at opleve børnenes optagethed,” lyder det eksempelvis i en evaluering fra Helle Kragelund fra Saksild Skole og Børnehus.


Hos Levende Musik i Skolen glæder vi os over de mange positive tilbagemeldinger fra både musikere og skoler og håber, at musikken fortsat kan komme ud til de danske skoleelever med både håndsprit, mundbind og selvfølgelig to meters afstand.


Til koncert med gruppen "Goin Back to New Orleans" får alle elever handsker på, så de stadig kan spille med de tre garvede musikere.