25. september 2020

Sæt dit præg på prisfester

Hvem formidler bedst jazz til børn og unge i Danmark? Og hvem laver verdens bedste skolekoncert? Over den næste måned får vi svar på disse spørgsmål til YAMawards og Børnejazzprisen 2020. Lige nu kan din mening sætte præg på begge prisfester.

Siden 2012 har JazzDanmark uddelt Børnejazzprisen, og som et helt nyt tiltag kan du nu være med til at indstille de musikere eller grupper, der skal have muligheden for at vinde prisen.


Børnejazzprisen er en del af Danish Music Award og hylder de musikere og orkestre, der gør en ekstra indsats for at fange børn og unges interesse for jazz. Vurderingen tager udgangspunkt i selve koncertoplevelsen, og derfor foregår prisfesten selvfølgelig som et Børnejazzprisen-show, hvor de nominerede spiller en kort koncert for en jury bestående af børn og fagpersoner. Vinderen kåres d. 7. november i Aarhus på Dokk1.


Så har du oplevet en artist eller gruppe, der er den helt rette vinder af Børnejazzprisen – eller kunne det være dig selv? Så læs mere og lav din indstilling her .

Deadlinen for at nominere til Børnejazzprisen er d. 7. oktober 2020.


Prisfest i internationalt regi

På internationalt plan er det også blevet pris-tid. YAMawards, The Young Audiences Music Awards, fejrer kreativitet og innovation i musikproduktioner for det unge publikum i hele verden og 20. oktober 2020 skal prisen igen uddeles.

Prisshowet blev sidste år afholdt under LMS Musikfestival i Horsens og Odder, men i år bliver det selvfølgelig en noget anderledes fest, da fejringen på grund af corona-situationen foregår online.


YAMawards uddeles i de fem kategorier:

  • Bedste koncertproduktion med lille ensemble
  • Bedste koncertproduktion med stort ensemble Bedste operaproduktion
  • Bedste publikumsinddragende projekt
  • Publikumsprisen

  • Vil du gøre din stemme gældende, er det til sidstnævnte pris, publikumsprisen, du skal stemme. Alle nominerede i de øvrige fire kategorier er nemlig med i kampen om publikumsprisen, og på YAMawards’ hjemmeside kan du nu stemme på din favorit.


    Læs meget mere om finalisterne og stem her .