19. oktober 2020

Mødte idolerne i gymnastiksalen

LMS Skolekoncerter er som regel kendetegnet ved at præsentere eleverne for nye genrer, men for en østjysk pige i 4. klasse blev årets skolekoncert i stedet en mulighed for at møde sine idoler fra heavybandet Defecto og vise kammeraterne sin yndlingsmusik live.

Torsdag d. 1. oktober spillede heavy-metal gruppen Defecto to koncerter på Skødstrup Skole i Aarhus Kommune. Her skulle de spille for 3.-6. klasse og særligt én blandt publikum havde glædet sig til at møde gruppen. For Silje Nielsen fra 4.B var koncerten nemlig noget helt specielt. Hun kendte allerede til det garvede heavyband og var som ægte fan mødt op iført en Defecto-t-shirt.


“Jeg synes, at Defecto er rigtig gode til at spille, og så synes jeg, at de er meget seje. Det er min fars trøje, jeg lånte, fordi jeg tænkte, at jeg var den eneste, der ville have den på, og at det var lidt fedt, hvis jeg var det,” siger Silje Nielsen.


Interessen for Defecto kommer netop fra Silje Nielsens far, Peter Nielsen, der også selv fandt glæden for den hårde musik i folkeskolen.


“Jeg har altid haft en meget blandet musiksmag, men altid lyttet mest til rock. Det var en interesse jeg fik tilbage i folkeskolen, så det er jo dejligt, at Silje også synes, at det er fedt nu,” fortæller Peter Nielsen.


For far og datter kan musikken noget helt særligt, og det kører typisk også i baggrunden, når de er sammen i køkkenet eller spiller spil derhjemme.


“Det fede ved rockmusik er jo, at det kan så mange ting. Det kan både være hurtigt og hårdt, men også haft nogle rigtig fine elementer. Det har bare mange forskellige aspekter,” siger Peter Nielsen. Og Silje tilføjer: “Det lyder rigtig godt med alle rockguitarerne. Det er bare sjovt at lytte til.”


En misundelsesværdig oplevelse

Under koncerten med Defecto fik eleverne rig mulighed for at finde deres indre rockstjerne frem, og der blev både headbanget og kastet håndtegn. Særligt står dog ét element fra koncerten klart for Silje Nielsen.


“På et tidspunkt, mens de fortalte historier, fik de mig til at rejse mig op, så alle kunne se mig med t-shirten på. Jeg tror, at mine venner synes, at det var sejt, at jeg var den eneste, og så blev de lidt misundelige,” fortæller hun.


Og det er ikke kun vennerne, der var misundelige på Silje. Også far Peter gad godt have været i datterens sko.


“Jeg var godt nok misundelig, da jeg fandt ud af det. Jeg havde ellers sagt, at jeg helt sikkert skulle med på skolen den dag, men det kom corona og arbejde i vejen for. Det gad jeg ellers virkelig godt. Det må blive næste gang de spiller i Aarhus, og hvis det ikke er for sen en koncert, så må Silje jo med igen,” siger Peter Nielsen.


Og skal man tro de tilbagemeldinger, Levende Musik i Skolen siden koncerten har modtaget, må Peter Nielsen nok ser frem til en hel bilfuld unge fans. Flere overraskede forældre melder om glade børn, der både har fortalt om koncertoplevelsen og indarbejdet den tunge musikgenrer på deres playlister.


Silje Nielsen sammen med idolerne "Defecto"