27. oktober 2020

Rekordmange vil spille skolekoncerter

LMS’ fagudvalg skal tage stilling til flere koncertidéer end nogensinde, idet hele 405 ansøgninger nåede ind før fristen 15. oktober. I år med et ekstra flot udvalg af klassiske produktioner, som resultat af indsatsen Smag for Klassisk.


Torsdag d. 15. oktober 2020 klokken 12.00 lukkede sluserne for at søge om at spille skolekoncerter for LMS i sæsonen 2021-22. I de sidste timer op til deadline væltede ansøgningerne ind og det samlede antal endte på 405 ansøgninger, som stikker den gamle rekord på 398 ansøgninger fra 2016.


En anden rekord, Levende Musik i Skolen med tilfredshed ser stukket, er antallet af klassiske koncertproduktioner blandt ansøgerne.

Det seneste år har LMS nemlig haft øget fokus på den klassiske musik i forbindelse med projektet Smag for Klassisk, støttet af Det Obelske Familiefond samt Spar Nord Fonden. Projektet skal sikre, at flere børn møder klassisk musik af høj kvalitet i øjenhøjde, og en af indsatserne har været at få flere klassiske musikere interesseret i at spille skolekoncerter.


Det har blandt andet udmøntet sig i webinar for interesserede musikere samt et tæt samarbejde med konservatorierne. Og det ser altså nu ud til at have virket. I sidste års ansøgningsrunde var der i alt 14 rent klassiske koncertproduktioner, i år er tallet 50.


Uanset genrer venter nu den spændende udvælgelsesproces.


Onsdag d. 4. november samles LMS’ uafhængige fagudvalg – se hvem de er her . I disse dage er de i fuld gang med at læse og lytte sig igennem de mange ansøgninger fra interesserede musikgrupper og solister.


Når fagudvalget samles, udvælger de, hvem der kommer igennem nåleøjet og skal ud og spille skolekoncerter. Dette sker ud fra en lang række af parametre og hensyn, man kan læse nærmere om her.


Levende Musik i Skolen håber at kunne give alle musikgrupper svar på deres ansøgning først i december, men med den nuværende corona-situation kan der ske forskydninger, så det først bliver først i det nye år.