5. maj 2021

Gratis koncert fejrer Danmarks befrielse

I uge 18 kan skoler i hele landet nyde koncerten En lærke letted' under det musikalske projekt Kunsten at glædes i kor. LMS har støttet arrangementet.


”Her er London ...”

Klokken 20:35 den 4. maj 2020 var det præcis 75 år siden, frihedsbudskabet røg ud i æteren, og efter 5 mørke år under tysk besættelse var Danmark atter frit.


Desværre måtte en del af fejringen i 2020 udskydes, fordi Danmark igen var blevet besat, denne gang af corona-pandemien. Men nu kan musikken ikke holdes nede længere. Derfor fejres Danmarks befrielse og elevernes tilbagevenden til skolerne nu med en onlinekoncert for mellemtrins- og udskolingseleverne.


Koncerten er optaget i Musikhuset Esbjerg og spilles af en række af topprofessionelle musikere, flere af dem kendt fra Levende Musik i Skolens skolekoncerter. Sange og musik kredser naturligvis om besættelse og befrielse og indbyder til fællessang i klasserne, hvis restriktionerne ellers tillader det.


Koncerten er støttet af LMS og er gratis for alle landets skoler, som kan se den når de vil, hvor de vil og så mange gange de vil fra og med den 4. til og med den 7. maj.


Den henvender sig primært til mellemtrin og udskoling og varer 42 minutter.


SE KONCERTEN HER


Har I kommentarer til koncerten eller bare tid til at fortælle lidt om jeres oplevelse med den, vil musikerne rigtig gerne høre fra jer på: audiografmusic@gmail.com