6. maj 2021

Festival tager form

Mens sommerens store festivaler igen må udskydes et år, arbejder LMS hårdt på at finde løsninger, så efterårets skolekoncertfestival kan gennemføres under forskellige niveauer af restriktioner.

Festivalplanlægningen er, må vi indrømme, noget ganske særligt i år, idet de endnu ukendte, corona-relaterede restriktioner, der måtte være til oktober sætter sit præg på alle idéer og arrangementer. Den triste stemning over det seneste års aflysninger af kulturelle og musikalske begivenheder, herunder vores egen LMS Showcase, og ikke mindst tirsdagens nedslående festivalaflysninger, kan ikke undgå at sidde i kroppen på os alle.


Alligevel kan vi ikke lade være med at glæde os til LMS Festival 2021, som er planlagt til at løbe af stablen den 4. til 6. oktober. LMS arbejder på at sikre rammerne, så både skolebørn og voksne på det tidspunkt trygt kan samles om musikken – måske med lidt ekstra afstand imellem stolerækkerne, masker og masser af håndsprit.


Og vi er tilsyneladende ikke de eneste, der trænger til noget kultur i kalenderen. De første 50 tilmeldinger er allerede strømmet ind med repræsentanter og fagfolk fra både skoler, kommuner, musik- og kulturliv.


I disse dage arbejder LMS’ festivalteam på højtryk for at få lagt de sidste brikker i det store programpuslespil, der kommer til at udgøre landets eneste skolekoncertfestival og det største forum for professionelle skolekoncerter i Europæisk sammenhæng. Resultatet bliver mere en 100 koncerter fordel over to dage på en række venues i det centrale Aarhus.


Omkring 35 orkestre og solister har sagt ja til at spille på festivalen, og koncerterne er lige nu ved at blive fordelt på spillesteder som Musikhuset, VoxHall, Atlas og Radar samt i Godsbanens lokaler, som også vil danne rammen om frokostmåltider og kurser. Festivalens publikum vil således om formiddagene den 5. og 6. oktober kunne gå fra koncert til koncert i hjertet af Aarhus, lytte til et bredt udvalg fra LMS’ store katalog af professionelle musikere og få rygsækken fyldt op med musikalsk glæde og ideer.

Gå på opdagelse i de mange musikgrupper her.


Og husk nu også at sikre dig en plads, for selvom selve koncerterne ikke kræver tilmelding, er der begrænset plads til både kurser og måltider.


Tilmeld dig her