16. juni 2021

Nye ører til at sammensætte LMS' musikprogram

Et spændende ansøgerfelt er nu finkæmmet og to nye medlemmer til LMS' fagudvalg er udvalgt. Mød dem her.

Når Levende Musik i Skolen skal udvælge musikgrupper, ligger den store opgave på skuldrene af et uafhængigt fagudvalg bestående af seks fagpersoner med baggrund i musik og musikformidling.

Hvert år skiftes to af disse ud, og hvert medlem sidder i alt tre år.


Det betød dette forår farvel til Nathalie Böttcher, pædagogisk indskolingsleder i Middelfart Kommune og Anna Marqvardsen, kunstnerisk leder af SPOR festival. Kæmpe tak til de to for deres store indsats de forgangne tre år!


Deres stole får dog ikke lov at stå tomme, da LMS-bestyrelsen allerede har udpeget to nye fagudvalgsmedlemmer:


Mette Spange Albertsen, konservatorieuddannet musiklærer, folkeskolelærer og læringskonsulent i Børne – og Undervisningsministeriet med fagligt ansvar for musikfaget.

Hun vil især udnytte sin store musikpædagogiske og musikfaglige indsigt til at sætte fokus på musikgruppernes formidlingsevne:

"Især når musikken er kompliceret eller måske fremmedartet for et utrænet øre, er det særligt vigtigt, for de fleste elever, at blive indført og guidet undervejs i lytningen. Når både denne musikdidaktiske tilgang og kvaliteten af det musikfaglige er i top, kan man så til gengæld præsentere al slags musik for eleverne og forvente, at de går i forbindelse med musikken og opnår en musikalsk, varig og måske anderledes oplevelse," skriver Mette Spange.


Luca Sophia Krohn, musiker, prisbelønnet sangskriver og lærer.

Udgør den ene halvdel af den dansksprogede popduo Lucalea og arbejder derudover som musiklærer i folkeskolen med kunstformidling til børn, hvilket også var fokus i hendes speciale.

"Jeg brænder i den grad for at være medvirkende til at børn i skolerne møder et kompetent udvalg af det professionelle musikliv. Min kærlighed til kombinationen af musik og formidling har skinnet igennem samtlige livsvalg i min tilværelse. Derfor består såvel mit arbejde som min fritid af et sammensurium af projekter, der i forskellig grad handler om at formidle kunst til børn og unge," skriver Luca Sophie Krohn.


Således et stort velkommen til de to nye medlemmer, vi glæder os til samarbejdet, som allerede så småt er begyndt med mødeaktivitet, og som for alvor sættes i gang i efteråret, hvor der fra den 1. september til 15. oktober 2021 åbnes for ansøgninger fra musikere, der vil på LMS-turné.