2. oktober 2021

Skolebørn varmer Ventus op til LMS Festival

Den prisvindende duo Ventus finpudser deres nye skolekoncert med input fra professionel producent og skoleelever. Initiativet er en del af satsningen Smag for Klassisk og peger direkte frem mod Ventus’ optrædener ved LMS Festival 21.

“Jeg kunne rigtig godt lide, at vi nogle gange skulle bevæge os til musikken. Faktisk ville jeg gerne have mere musik og mindre snak.”


Kommentaren kommer fra Villads Igum Sonne fra 5. klasse på Nordregårdsskolen i Tårnby, hvor Ventus op til festivalen er sat stævne af det nationale kompetencecenter, Levende Musik i Skolen (LMS), som koordinerer Smag for Klassisk-projektet. Målet er at få finjusteret Ventus’ koncert før festival og skoleturné, og som et forsøg under Smag for Klassisk er det ikke bare den professionelle LMS-producent Sune Skuldbøl Vraae, som kommer med input til musikgruppen - denne gang også et lille udvalg af elever fra 3. og 5. klasse:


“Jeg kunne især godt lide den lille tegnefilm - og at de spillede til. Men de skal snakke højere, når de fortæller noget. Ellers kan vi ikke høre det,” lød en anden kommentar fra Dicte Norlander Holst Andreasen i 3. klasse.


Smag for Klassisk er en massiv national satsning, som skal gøre den klassiske musik lettere tilgængelig for lærere og elever i grundskolen og hjælpe orkestre til bedre formidling til den unge publikumsskare. På LMS Festival 2021, verdens største forum for professionelle skolekoncerter, afholder Smag for Klassisk fagdag med oplæg, dialog og gode smagsprøver på klassiske skolekoncerter. Et af de optrædende navne er den prisvindende kammermusik-duo Ventus.


Inputs er guld værd

Elevernes tilbagemeldinger bliver grundigt noteret og idéerne inkorporeret i koncerten.


“Vi glæder os meget til både LMS Festival og vores generelle skolekoncertturné. Børnene her på Nordregårdsskolen har taget godt imod os og giver en masse vigtige inputs til, hvordan vi kan gøre skolekoncerten bedre,” siger fløjtenisten Michaela Hansen.


Hun suppleres af sin makker, klarinettist Louise Anine Mogensen:

“Vi er super glade for at være en del af Smag for Klassisk, for vi føler, at vi kan give noget tilbage og være med til at skabe fremtidens klassiske koncertgængere - og hvem ved, måske også klassiske musikere."


Vi former børnekoncerten sammen

Smag for Klassisk er en del af LMS, hvor koncertproducent Sune Skuldbøl Vraae er fast tilknyttet. Aktuelt er han sparringspartner for Ventus frem mod LMS Festival og den skolekoncertturné, duoen efterfølgende tager hul på.


“Ventus er ekstremt talentfulde musikere, som tilmed har en masse gode idéer til, hvordan de kan inddrage børnene og præsentere dem for det klassisk musikalske univers. Min opgave er at være med til at skabe en god balance mellem rene musikelementer og de mere pædagogiske indslag,” forklarer Sune Skuldbøl Vraae.


“Den gode skolekoncert handler uanset genren rigtig meget om nærvær og om at skabe en tydelig rød tråd. Kunstnerne skal turde indtage rummet, invitere børnene med på en musikalsk rejse og så ellers spille løs fra hjertet,” fastslår producenten.


Ventus kan opleves på LMS Festival 2021, hvor de som en del af den klassiske fagdag spiller et kort uddrag af deres koncert til Eftermiddagsmix tirsdag den 5. oktober og onsdag den 6. oktober giver almindelige festivalkoncerter for elev-publikum og tilrejsende gæster kl. 8.30 og 9.20.