27. september 2022

LMS Showcase booster den klassiske musik

Levende Musik i Skolen runder den klassiske satsning ‘Smag for Klassisk’ af før og under årets LMS Showcase 28.-29. september med et festfyrværkeri af koncerter, kurser, oplæg faglige snakke, netværk og masser af inspiration.


Gennem projektet Smag for Klassisk har LMS siden 2019 styrket den klassiske musik i koncertkataloget, arbejdet med fordomme omkring klassisk musik på skolerne, og skabt netværk blandt de klassiske aktører. I forbindelse med årets LMS Showcase bliver projektet rundet af og netværket konsolideret.

”’Smag for Klassisk’-projektet tager afsæt i, at skolerne har været tilbageholdende med at købe LMS’ klassiske skolekoncerter. Dén udvikling satte vi os for at vende med ‘Smag for Klassisk’. Formålet er at få hele fødekæden i spil for at nå verdens vigtigste publikum: Børnene. Dette arbejde sætter vi nu et foreløbigt og festligt punktum for,” forklarer Dorthe Damgaard, der er projekt- og forskningsmedarbejder hos LMS og koordinator på ‘Smag for Klassisk’.

Klassisk fagdag

I forbindelse med LMS Showcase 2022 har LMS inviteret en række klassiske aktører til at få nye og dele de mange erfaringer, vi har gjort os under projektet. Blandt de inviterede er det klassiske netværk af producenter og B&U medarbejdere fra symfoniorkestre, basisensembler og operahuse samt klassiske musikere, konservatoriestuderende og musikskolesamarbejdspartnere.

“Deltagerne kan blandt andet opleve to klassisk baserede skolekoncerter – og med afsæt i en dialog med musikerne blive klogere på, hvad eleverne kan tage med sig fra koncerterne, og hvilke udfordringer, man møder, når man laver skolekoncerter. Facit skulle gerne blive, at deltagerne tager hjem med en værktøjskasse til det forestående arbejde med at skabe flere og bedre klassiske koncerter for børn og unge,” siger Dorthe Damgaard.

Showcase

Men inden de rejser hjem, er der LMS Showcase dagen efter, nemlig d. 29. september 2022. Her er der også mulighed for at opleve den klassiske musik. LMS oplever nemlig, at den klassiske musik ofte bliver opfattet som sværere at lytte til end andre genrer. Men ofte er det voksne, der har dannet sig det indtryk – ikke børnene. Derfor har LMS sammensat et varieret program, hvor også den klassiske musik bliver vist frem.

“Det klassiske producentnetværk, klassiske musiker samt konservatoriestuderende kan opleve koncerter om formiddagen og inspirerende kurser om eftermiddagen. Her kommer vi bl.a. omkring opbygning og flow i koncert, erfaringer med det unge publikum og hvilken rolle man som musiker indtager på scenen,” fortæller Dorthe Damgaard.

Desuden kan deltagerne deltage i specialiserede workshops i sangskrivning, lydformning og musik som valgfag – eller et mix, hvor du kan møde hele LMS’ faglighed og erfaringer i form af faglige oplæg, livemusik og dialog. Her kan du både høre lærere, elever og musikeres bud på, hvad musikken gør for fællesskabet.

Læs mere om Smag for Klassisk her: www.lms.dk/smag-for-klassisk 

Smag for Klassisk er støttet af Det Obelske Familiefond og Spar Nord Fonden.