3. oktober 2022

LMS Showcase kom, så og sejrede!

Selvom Levende Musik har hovedkvarter i det jyske, tør vi godt tage store ord i brug: LMS Showcase 2022 blev en bragende succes!

Deltagere fra nær og fjern, nye som gamle kontakter, optrædende musikere, kursusholdere, KulturCrew og samarbejdspartnere gjorde tilsammen, at LMS ​Showcase 2022 opfyldte alle de mål, der var sat på forhånd. Blændende koncerteksempler, networking i højt gear, faglige inputs med relevans – og på bundlinjen en fælles markering og fejring af den gode idé, som professionelle skolekoncerter er.

“Vi sender en stor tak ud til alle, der gjorde LMS Showcase til noget særligt. Lokale politikere, forvaltningsfolk fra nuværende og kommende samarbejdskommuner, lærere, skoleledere, musikere, branchefolk. Alle med hjerter, der banker for musikalske kvalitetsoplevelser til børn og unge. Det var skønt at mærke den store og fortsatte opbakning til projektet, og vi har nu tanket energi til de kommende måneders arbejde med at få musikken ud til endnu flere elever,” siger en glad og tilfreds Gitte Abildtrup, direktør for Levende Musik i Skolen.

Det kompakte program tyvstartede for nogle med en netværksmiddag onsdag aften d. 28/9 på Restaurant Sult i det indre København. Her var der god mad, snak, grin, fællessang og et musikalsk indslag ved hiphop-duoen Chris og Pis, der leverede en humoristisk kindhest til musikbranchen.

God snak og ditto musik

Dagen efter startede hovedprogrammet med en festlig åbningsseance, hvor Christopher Røhl Andersen (Rad.) fra Københavns Borgerrepræsentation samt Jens Juulsgaard Larsen, bestyrelsesleder i LMS holdt taler. Den musikalske underholdning var lagt i hænderne på strygekvartetten Halvcirkel og r’n’b-kunstneren Freya Kirk – og programmet blev dygtigt beværtet af KulturCrew fra Skolen på Amagerbro.

Undervejs blev værtskommunen for LMS Festival 2023 afsløret. En gruppe unge KulturCrew-medlemmer kunne således invitere publikum til Holbæk – og salen kvitterede med stor applaus.

Herefter gik det resterende program slag i slag resten af dagen. 25 koncerter, fire faglige kurser, frokost med indlagt mulighed for networking og almindelig hygge, pauser med kaffe, te, enorme skærekager, kærlighed og kildevand. Og til sidst solid skrub-af-mad med 360 graders underholdning ved Vokalselskabet GLAS.

“Vi glæder os allerede til at se jer allesammen igen næste år, hvor der er LMS Festival den 3.-5. oktober i Holbæk. Husk at sætte kryds i kalenderen. Planlægningen er i fuld gang, og det bliver med store armbevægelser, kan vi godt afsløre!” slutter Gitte Abildtrup.