29. marts 2022

Vil du til tops i international musikkonkurrence?

Hvem er bedst til at lave levende musikproduktioner til det unge publikum? Hvem skal i betragtning til årets YAMawards og eventuelt vinde en dejlig pose penge? Er det mon dig?

Solister, grupper, ensembler eller orkestre med totalt styr på at skabe levende musik til børn og unge op til 18 år skal spidse ører nu: The Young Audiences Music Awards, også kendt som YAMawards, hylder og præmierer igen i år de bedste musikalske live-produktioner for børn og unge, og nu er der åbent for nomineringer til 2022-udgaven af den prestigefyldte prisuddeling.

Denne gang er der endda tilføjet en ny kategori, som får LMS til at klappe højt og taktfast i hænderne, nemlig prisen for Bedste Skolekoncert. Sådan! Frem i lyset med jeres medrivende produktioner, kære musikere. Og ja, man må gerne nominere sig selv.

Nominerede produktioner vil blive bedømt ud fra kvaliteten af ​​musikken, kvaliteten af ​​fremførelsen, programmets relevans/nødvendighed, publikumskommunikation og gennemslagskraft. Der er lidt formalia, der skal overholdes, men alt dette og meget mere står skrevet HER!

Årets YAMawards har syv forskellige kategorier, hver med deres egen vinder:

- Bedste lille ensemble for unge publikum (pris: € 1000)

- Bedste store ensemble for unge publikum (pris: € 1000)

- Bedste opera for unge publikum (pris: € 1000)

- Bedste skolekoncert (pris: € 1000)

- Bedste deltagelsesprojekt med unge publikum (pris: € 1000)

- Public Choice Award (pris: € 1000)

- Bedste digitale produktion for unge publikum (ærespris)

Fristen for at nominere sin produktion er d. 20. juni 2022, og juryen præsenterer de udvalgte nominerede d. 15. september 2022. Her bliver der samtidig åbnet for offentlig afstemning til Public Choice Award, hvor vinderen findes ved offentlig afstemning mellem de fire bedste nominerede i hver kategori. Afstemningen slutter den 18. oktober 2022 kl. 19:00.

Det er 13. gang, at der bliver afholdt YAMawards under festivalen YAMsession, og denne gang finder prisuddelingen sted d. 18. oktober 2022 i Brügge i Belgien.

Skal vi have en dansk produktion øverst på sejrsskamlen i år? Ja, vi skal. Så sæt i gang med din NOMINERING nu.

YAMawards er en prisuddeling, der styres af internationale juryer sammensat af unge publikumsprofessionelle fra JM International (Global NGO, der arbejder for ungdommens udvikling gennem musik) og RESEO (det europæiske netværk for opera- og danseuddannelser).

YAMsession er en international musikfestival og -konference, som inkluderer internationale showcases, et producentforum og et væld af samtaler, møder og debatter mellem kreative fagfolk, der arbejder med musikformidling til børn og unge. Læs mere: www.yamsession.org