29. august 2023

Nu åbnes sluserne for årets over 2800 koncertoplevelser

Fra denne uge kører skolekoncertordningen igen på fuldt blus, og elever og lærere har mange musikalske stjernestunder i vente.

Efter en lang sommerferie for landets skoleelever har den sidste feriekuller efterhånden lagt sig – og det betyder, som altid, at LMS sætter ind med et brag af et koncertprogram. Fra og med denne uge er den nye koncertsæson officielt i gang, hvilket kan høres på skoler i hele landet. Alene i løbet af den kommende uge vil der blive afholdt 151 skolekoncerter, hvor årets første koncertgængere vil kunne opleve alt fra opera på legepladsen til heavy metal i gymnastiksalen.

Én af de skoler, der allerede i denne uge har haft koncert, er Højvangskolen i Aarhus, som mandag morgen fik besøg af den fantasifulde indskolingsgruppe Musikflyveren. Lærke Marie Christiansen, der er lærer på Højvangskolen, deltog i koncerten med sin 3. klasse. Om den oplevelse siger hun:

“Hele indskolingen var til koncert, og det var en virkelig fin oplevelse. Musikflyveren var gode til at inddrage børnene i forløbet, så de både fik klappet, var oppe at stå og skulle gætte nogle sange,” fortæller Lærke Marie Christiansen og fortsætter:

“Størstedelen af børnene tog rigtig godt imod det, og der var god energi i hele salen. En af mine elever havde endda set gruppen før i en anden sammenhæng og syntes, at det var rigtig fedt at gense dem.”

Musikere melder klar-parat

Spørger man de mange musikere, der i år skal ud og levere musikalske oplevelser på skolerne, står det også klart, at de er helt parate til at byde landets børn og unge på en lang række fantastiske koncerter.

Alü Diamusic er én af de musikgrupper, der i år skal på deres allerførste LMS-turné. Gruppen skal spille 15 koncerter fordelt på fire kommuner, og bandets bassist, Thue Møller, fortæller, at alle fire medlemmer glæder sig enormt meget til prøve kræfter med skolekoncerterne:

“Selvfølgelig glæder vi os! Vi har haft en rigtig god indflyvning i LMS med god vejledning fra vores producent og nogle rigtig fede prøvekoncerter. Så nu er vi helt klar og meget spændte på at se, hvordan børnene tager imod det,” siger Thue Møller.

En anden gruppe, der også skal på skoleturné for første gang i år, er Sunbörn, som spiller rytmisk musik i genrer som world, jazz og afromusik.

“Vi er superspændte. For mange af børnene vil vores koncert sikkert blive deres første møde med den slags instrumentalmusik, og vi glæder os til at repræsentere den side af musikken,” siger Gustav Rasmussen, én ud af seks medlemmer i Sunbörn.

Det er dog ikke kun de nye skolekoncertgrupper, der er spændte på at se, hvordan eleverne i år vil tage imod dem og deres produktioner. Også hos en af LMS’ “gamle kendinge” – folkemusikgruppen Phønix – fylder forventningsglæde og forhåbninger til den kommende sæson meget.

“Selvom vi har været på skoleturné før, så ændrer vores produktion sig næsten altid fra år til år. Vi prøver nye ting af for at holde vores koncert aktuel og tilføje ny energi – så i starten af en ny sæson er vi altid spændte på, hvordan eleverne vil tage imod de nye tilføjelser,” fortæller Jesper Vinther, der spiller harmonika i Phønix.

Her fra LMS ønsker vi både skoler og musikere en rigtig god sæson 23/24. Vi glæder os til at høre om jeres koncertoplevelser, som året skrider frem!