9. december 2022

Opera i verdensklasse – og i børnehøjde

Gratis tilbud til alle skoler! Fra d. 14. december tilbyder LMS-samarbejdspartneren Operaen i Midten sammen med Opera Hedeland gratis streaming af en film, der introducerer børn og unge fra 4. klasse og opefter til opera, musik og scenekunst.


Inden længe kan de danske skoleelever blive klogere på den klassiske musikgenre opera, når det historiske drama ’Drot og Marsk’ om kongemordet i Finderup Lade i år 1286 udfoldes som streamingopera. Filmen varer 45 minutter – perfekt afstemt en undervisningslektion i skolen.

Samtidig topper de glade givere initiativet op med et musik- og historiefagligt undervisningsmateriale. Det er også gratis og kan downloades her. Selve videoen kan streames på Opera Hedelands Vimeo, Youtube og Facebook fra den 14. december klokken 10.

At det er ’Drot og Marsk’, der skal åbne børnenes øjne for operaens fortryllende verden, er ikke tilfældigt. Netop denne opera indeholder nemlig mange gode kvaliteter.

“Drot og Marsk kan noget helt særligt, når man tænker formidling til skolebørn. Først og fremmest er det en opera på dansk, så de kan følge handlingen og måske også lære ældre, danske udtryk at kende. Den dramatiske fortælling om mordet i Finderup Lade kender de måske fra historietimerne, og så tror jeg også, de vil synes om at opleve en musikgenre, de måske har hørt om, men endnu ikke rigtigt har set eller hørt selv,” forklarer bariton Lars Fosser i en pressemeddelelse.

Instruktør og chef for Operaen i Midten Freja Friberg Lyme siger om operafilmen:

“Når man filmer opera, har man mulighed for at gøre ting, som man normalt ikke kan på en scene. I det her tilfælde har vi filmet på Spøttrup Borg, hvor man får et helt unikt kig ind i de ældgamle haller på borgen. Når det så er sagt, er der det helt unikke ved en live opførelse at ”ting kan gå galt”. Der er noget på spil, når det er live, og man kan bogstavelig talt mærke suset fra sangen og musikken på sin krop,” forklarer hun.

Operaen er produceret med henblik på elever fra 4. klassetrin og opefter, men nysgerrige i alle aldre kan kvit og frit følge med i løjerne.