17. maj 2024

Endelig løftes sløret

Med kun 4 måneder til LMS Showcase 2024 er det nu officielt, hvilke musikgrupper der til september indtager scenerne i Kolding.

Uanset om du er mest til jazz, hiphop, klassisk eller folkemusik fra varmere himmelstrøg, er det nu sikkert at sige, at du kan få dit behov dækket til LMS Showcase 2024. Årets musikalske program er nemlig på plads – og her er der i sandhed noget for enhver!

Gitte Abildtrup, direktør for LMS, fortæller, at det som altid har været en prioritet at præsentere så mange forskellige genrer som muligt, og at diversitet i det hele taget har været et nøgleord for udvælgelsen af musikgrupper:


“Vi ønsker at vise vores gæster, at musik er en divers størrelse. Derfor er vi også stolte af at kunne præsentere et musikalsk program, der indeholder mange forskellige musikalske strømninger, personligheder og værdier,” fortæller Gitte Abildtrup.

Musikere klar til Kolding

Blandt de i alt 14 grupper, der skal spille til årets showcase, er Sylfide, som spiller nordisk folk-pop for udskolingen. Helene Tungelund fra Sylfide fortæller, at hele gruppen glæder sig meget til at repræsentere LMS d. 25. september i Kolding.

“Vi er glade for, at LMS har tænkt på os. Og vi håber, at showcasegæsterne – børn såvel som voksne – vil mærke, at vi gør noget ud af at skabe et rum, hvor alle er lige og får mulighed for at reflektere over den verden, vi er en del af,” siger Helene Tungelund.

Også hos indskolingsgruppen Ninnas Orkester er forventningerne til LMS Showcase anno 2024 høje. Gruppen, der spiller et mix af klassisk og rytmisk instrumentalmusik, har nemlig prøvet det før og ved derfor, hvad en plads på showcasen kan betyde.

“Vi glæder os mega meget. Vi spillede for en del år siden til LMS Festival i Horsens, og vi oplevede, at det var en virkelig god mulighed for at vise skolerne, hvad vi kan,” fortæller gruppens frontperson Ninna Morsing og uddyber:

“I løbet af vores tre koncerter i Horsens kom der rigtig mange lærere og kommunekontakter ind og lyttede, og det gav et boost til vores turné året efter, fordi flere af skolerne havde ønsket os.”

Find programmet her!

Er du nysgerrig på, hvem der – foruden Sylfide og Ninnas Orkester – skal spille til LMS Showcase 2024? Så find det samlede program på hjemmesiden her, hvor du også kan læse mere om hver enkelt koncert.

Mangler du i øvrigt stadig at sikre dig din showcase-billet, er det også nu, der skal rykkes. Hver LMS Skolekoncert-kommune kan gratis vælge mellem én Showcasepakke A, som er med overnatning, eller tre Showcasepakke B, som er uden overnatning. Er du ikke fra en kommune, kan du selvfølgelig bare købe en af de to pakker – eller sammensætte dit helt eget showcaseprogram mellem de mange tilbud og aktiviteter.


Tilmeldingsfristen for Pakke A er den 1. juli, og for pakke B den 30. juli. Du kan købe din billet HER.