13. maj 2024

Vær med til at skrive børnenes klimasang

LMS og Klimafolkemødet inviterer elever fra 4. til 6. klasse i hele Danmark til at være med til at skrive en sang, der skal handle om klimaet og vores fælles fremtid.

Hvordan lyder ønsker og drømme for fremtiden, når de kommer fra de danske skolebørn? Det spørgsmål er fundamentet for et nyt samarbejde mellem LMS og Klimafolkemødet, der lige nu inviterer de danske skoleelever til at skrive vers til børnenes klimasang, ‘Jordens Børn’, hvor de kan udtrykke deres håb og drømme for fremtiden gennem musik.

‘Jordens Børn’ vil først og fremmest være båret af de danske børns egne ord og tanker om klimaet, og hvordan vi sammen kan møde klimaudfordringerne. Melodien og omkvædet er komponeret og skrevet af Billie Koppel og Frank Hasselstrøm fra LMS gruppen Catbird. Versene skrives på skolerne, hvorefter udvalgte vers samles til den endelig version af børnenes klimasang. Næsten 40 skoler i hele landet har allerede meldt sig på banen.

Deadline for at indlevere vers til LMS er 21. juni.

Motivation til klimahandling gennem sang

‘Jordens Børn’ vil blive præsenteret som en del af Klimafolkemødet, hvor hele Danmark kan samles om håb og handling for klimaet den 29.-31. august i Middelfart. Der er premiere på børnenes klimasang fredag den 30. august på Klimafolkemødets fællesscene.

For Klimafolkemødet er det vigtigt at præsentere et alsidigt og mangfoldigt program, der kan motivere alle til klimahandling, uanset om det er gennem en debat, en sang eller et kunstværk, fortæller Ann-Sophie Holm, der er projektmedarbejder på Børnenes Klimasang på Klimafolkemødet.

“Projektet er mere end bare en sang; det er en mulighed for at engagere den yngre generation i en vedkommende og meningsfuld dialog om klimaet. Ved at fokusere på kunst og kultur som en væsentlig del af klimahandlingen håber vi at kunne inspirere til bredere engagement og bevidsthed,” siger Ann-Sophie Holm.

Dyk ned i materialet, og få mere information om børnenes klimasang og tilmelding her.

Om Klimafolkemødet

Klimafolkemødet er en årlig, national begivenhed, som sætter klimaet øverst på dagsordenen over tre dage i Middelfart i uge 35. Ved Klimafolkemødet i 2024 forventes der mere end 40.000 deltagere. Under temaet klimahandling sammen er Klimafolkemødet klimakampens største arena for praktisk inspiration. Klimafolkemødet afholdes sammen med en lang række arrangører, som bidrager med indhold til årets program. Læs mere på www.klimafolkemødet.dk.