16. oktober 2023

Drøn på inden deadline

Hele 434 ansøgninger om at spille skolekoncerter ligger nu klar til LMS, efter at der i går blev lukket for ansøgningssystemet.


Igen i år har LMS oplevet overvældende interesse fra musikere, der ønsker at spille skolekoncerter i det kommende skoleår. Da LMS i går – søndag d. 15/10 kl. 12.00 – lukkede ned for ansøgningssystemet, lå der således mere end 400 ansøgninger fra musikere og musikgrupper fra hele landet, som gerne vil turnere rundt i de danske skoler i 2024-25. 434 for at være helt præcis. Og selvom det ikke er en LMS-rekord (den ligger fortsat på 473 ansøgninger i 2022), så er direktør Gitte Abildtrup rigtig godt tilfreds med resultatet:

“Det er et rigtig flot antal ansøgninger, vi har modtaget igen i år. Det er dejligt at mærke, at LMS virkelig er i musikernes bevidsthed, og at vores ordning er attraktiv for dem,” siger Gitte Abildtrup.

Gitte Abildtrup havde da også været spændt på, hvordan det endelige ansøgningsbillede ville se ud i år, og på dagen for deadline holdt hun derfor løbende øje med, hvor mange ansøgninger der lå i systemet.

“Jeg kiggede 11.25, der var der 407. 11.53 var der 427. Og kl. 12.00 lå der så 434! Så man kan roligt sige, at ansøgningerne tikkede ind helt ind til deadline,” fortæller Gitte Abildtrup.

For LMS’ eksterne fagudvalg ligger der nu et større arbejde forud, inden det kan offentliggøres, hvilke musikere der næste år sendes på skoleturné. Den 31. oktober mødes fagudvalget for at udvælge de bedste produktioner blandt de 434 gode bud, og i starten af december forventer LMS at kunne sende tilsagn og afslag ud.

Fra LMS ønsker vi alle ansøgere held og lykke – vi glæder os rigtig meget til at møde mange af jer i det kommende skoleår!