PROJEKTER

Levende Musik i Skolen er konstant i gang med udvikling af skolekoncerterne. Det indebærer, at vi sætter forskellige projekter i gang, som kan give os nye erfaringer, udvide vores aktiviteter og udvikle området.

Se de vigtigste, aktuelle projekter nedenfor.


KONCERTLØFTET

Musik til alle børn i skolen

KONCERTLØFTET går ud på at sikre at alle børn og unge hvert år oplever den levende musik med deres skole. KONCERTLØFTET er et initiativ fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, og det samler alle aktører i musiklivet, som modtager tilskud til at lave koncerter for børn og unge i skolen - eller i daglig tale: Skattekroner der bliver til musikalske stjernestunder for børn og unge.

Bag KONCERTLØFTET står en alliance mellem Levende Musik i Skolen, landsdelsorkestre, basisensembler, spillesteder, genreorganisationer m.fl.


SMAG FOR KLASSISK

SMAG FOR KLASSISK er en af de største nationale satsninger inden for klassiske koncerter til børn og unge i skolen.


Målet er at sikre en højere andel af klassisk musik, når vi tilbyder koncerter til det unge publikum. Desuden vil vi bidrage til at nedbryde fordomme om klassisk musik, der ofte opfattes som en særlig svær genre at lytte til og formidle.


Smag for Klassisk er et bredt samarbejde mellem symfoniorkestre, klassiske ensembler og andre aktører i Danmark og udlandet. Det nationale kompetencecenter Levende Musik i Skolen koordinerer bestræbelserne.


Vi oplever, at klassisk musik er underrepræsenteret i det samlede danske udbud af skolekoncerter.

Måske tænker klassiske musikere ikke på børn og unge som et oplagt publikum? Tøver skolerne med at vælge genren af usikkerhed? Disse spørgsmål og mange andre vil projektet undersøge nærmere og komme med svar på.


Projektet er gjort muligt gennem velvillig støtte fra Det Obelske Familiefond og Spar Nord Fonden.