PROJEKTER

Levende Musik i Skolen er konstant i gang med udvikling af skolekoncerterne. Det indebærer, at vi sætter forskellige projekter i gang, som kan give os nye erfaringer, udvide vores aktiviteter og udvikle området.

Se de vigtigste, aktuelle projekter nedenfor.


KONCERTLØFTET

Koncertløftet vil sikre, at alle børn og unge hvert år oplever den levende musik med deres skole.

Initiativet er kommet fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, og projektet samler alle de aktører i musiklivet, der modtager tilskud til at lave koncerter for børn og unge i skolen – skattekroner, der bliver til musikalske stjernestunder for børn og unge.

Bag Koncertløftet står en alliance mellem Levende Musik i Skolen, landsdelsorkestre, basisensembler, spillesteder, genreorganisationer m.fl.

Læs mere her


SMAG FOR KLASSISK

SMAG FOR KLASSISK, der kørte som projekt i perioden 2019-2023, står som en af de største nationale satsninger inden for klassiske koncerter til børn og unge i skolen.

Målet var at sikre, at flere børn møder klassisk musik af høj kvalitet i øjenhøjde. Projektet ville desuden bidrage til at nedbryde fordomme om klassisk musik, der ofte opfattes som en særlig svær genre at lytte til og formidle.

Det nationale kompetencecenter Levende Musik i Skolen indbød således til samarbejde om projektets bestræbelser blandt symfoniorkestre, klassiske ensembler og andre aktører i Danmark og udlandet. Projektet løb fra efteråret 2019 til efteråret 2022.

Smag for Klassisk blev støttet af Det Obelske Familiefond og Spar Nord Fonden.

Læs mere her