19. februar 2024

Musik på tværs af grænser

Har du mod på at spille for børn og unge over hele verden? Så grib chancen, og ansøg om at optræde til YAMsession 2024.


Endnu en attraktiv mulighed har nu præsenteret sig selv, efter at vi i forrige uge opfordrede alle de dygtige musikere i vores netværk til at ansøge om at spille på det norske Marked for Musikk.

Det globale musiknetværk JMI, der arbejder for at udbrede børn og unges adgang til professionel livemusik, har nemlig åbnet for tilmeldinger til dette års YAMsession.

YAMsession er en international showcase for koncerter målrettet børn og unge, og udvælges man til at spille her, er det foran et publikum bestående af bookere og producere fra mere end 20 forskellige lande verden over. Med andre ord er YAMsession det rette sted at være, hvis man som musiker eller musikgruppe ønsker at prøve kræfter med den internationale scene.

Norge samler showcases

Takket være et stærkt samarbejde mellem mange af de internationale organisationer, der arbejder med livemusik til børn og unge, er Marked for Musikk og YAMsession i år koblet sammen. Det vil sige, at begge showcases afholdes i Bodø i Norge, ligesom de begge foregår i perioden d. 16. - 19. september. Målsætningen er, at samarbejdet vil gøre det endnu mere attraktivt – og selvfølgelig også nemmere – for norske såvel som udenlandske musikgrupper at deltage i begge.

Du kan læse mere om Marked for Musikk i artiklen her.

For YAMsession er det vigtigste kriterie for at ansøge, at man kan optræde med en professionel koncertproduktion målrettet børn og unge op til 18 år. Desuden er det et krav, at produktionen kan sættes op på skoler – såvel som på biblioteker, festivalscener, spillesteder og lignende.

Passer ovenstående på dig og din musik, og vil du have chancen for at komme på en international turné for børn og unge over hele verden, så finder du tilmeldingsblanketten her. Deadline for ansøgning er fredag d. 15. marts.

Vi håber, vi ses!

Som én JMIs faste samarbejdspartnere bag YAMsession, håber LMS selvfølgelig på at se nogle kendte ansigter, der kan repræsentere de danske skolekoncerter, når showcasen løber af stablen i Norge til september. Hermed skal altså lyde en stor opfordring til vores mange dygtige skolekoncertgrupper om at søge denne mulighed.