17. november 2023

Børnejazzprisen gik til Musiksanseriet!

Børnejazzprisen 2023 blev i går uddelt på Posten i Odense foran et festligt publikum på over 200 lydhøre og engagerede odenseanske skoleelever. ‘Musiksanseriet’ løb med hæderen og skoleturnéen i det halve kongerige. Tillykke!


Torsdag den 16. november bød på medrivende musik på Posten i Odense, hvor tre vidt forskellige bands spillede om årets Børnejazzpris. Koncerterne blev pakket ind i et festfyrværkeri af dans, sæbebobler, historier og vittigheder i pauserne, alt sammen bundet sammen af de unge værter fra KulturCrew!

De nominerede var Papa Kotji, Musiksanseriet og Funky Currywurst Brothers, som alle vandt børnenes hjerter og fik stor opmærksomhed samt mange klapsalver med på vejen. Det gjorde selve jury-arbejdet til dagens største udfordring!

Juryen bestod i år af tre voksne og fire børn: Camilla Dayyani fra Bazarjazz i Aarhus, Jesper Gottlieb fra LMS, Bjarne Bøgelund fra Munkebjergskolen i Odense samt Anas, Johan, Cathrine og Axel fra KulturCrew. De havde svært ved at finde vinderen, for de syntes, at alle tre bands var ret fantastiske.

Og vinderen er...

Musiksanseriet! Vinderen skilte sig trods den hårde konkurrence ud ved at have meget på hjerte og give publikum stof til eftertanke, bl.a. om hvad tiden er for en størrelse og hvad man kan gøre, hvis man har brug for at være sig selv – fx i sin egen hule en mørk eftermiddag.

Derudover fik Musiksanseriet alle i salen til at bevæge sig og lave gymnastik, lege katten efter musen og danse i sæbebobleregn. Musikalsk var juryen vilde med melodierne og variationen i musikken.

Stort tillykke til vinderen af Børnejazzprisen 2023, der som præmie kan se frem til en tarifbetalt mini-tour rundt til fem danske grundskoler arrangeret af Levende Musik i Skolen.

Afvikling lige efter bogen

Det var i år første gang, at Børnejazzprisen blev uddelt i et samarbejde mellem genreorganisationen JazzDanmark og Levende Musik i Skolen. Projektmedarbejder Mads Mølbach Johan fra LMS stod for at koordinere koncerten i samarbejde med kunstnerne og spillestedet Posten, og havde også snor i dagens KulturCrew, som stod for afviklingen.

“Det giver vildt meget mening, at Levende Musik i Skolen co-hoster Børnejazzprisen. Alt klappede, og showet var simpelthen fantastisk. Eleverne fra KulturCrew havde en finger med i spillet i hele processen: Værtsrollen, deltagelse i juryarbejdet, gearhåndtering, backstage-facilitering. Det hele sad lige i skabet, og vi glæder os allerede til næste år,” lød det efter showet fra en tilfreds Mads Mølbach Johan.


Børnejazzprisen er en del af Danish Music Awards Jazz. Det store DMA Jazzprisshow 2023 foregår i Store VEGA i København den 5. december 2023. Billetsalget er i gang her.

Fotos: Peter Von Freiesleben