18. oktober 2023

Hjælp danske musikere til tops

To LMS-grupper er nomineret til den prestigefyldte, internationale YAMawards. Vær med til at stemme din yndlingskandidat til publikumsprisen.


Efter mange måneders ventetid løftede YAM (Young Audiences Music) i slutningen af sidste uge endelig sløret for, hvilke musikere og musikgrupper der i år er nomineret til den prestigefyldte prisuddeling YAMawards. For kun anden gang er kategorien Bedste Skolekoncert også i spil – og her er både HeartBeat Group og Woodpeckers Recorder Quartet, der begge spiller skolekoncerter for LMS dette skoleår, nomineret!

Nils Antonio Kløvedal, der udgør en tredjedel af stomp- og performancegruppen HeartBeat Group, fortæller, at alle tre medlemmer er enormt glade og stolte over nomineringen:

"Først og fremmest er vi bare rigtig beærede og taknemmelige over at have muligheden for at sprede glæde og inspirere børn gennem vores koncerter – og så er vi selvfølgelig både berørte og vildt begejstrede for at være blandt de nominerede til YAMawards,” fortæller Nils Antonio Kløvedal.

20200309_HEARTBEAT GROUP (c) photo Kristoffer Juel Poulsen_2122

Foto af HeartBeat Group: Kristoffer Juel Poulsen


Pernille Petersen, der er ét ud af fire medlemmer i fløjtekvartetten Woodpeckers Recorder Quartet, fortæller ligeledes, at hele kvartetten i den grad så grund til fejring, da de i fredags fik besked om, at de var blandt de nominerede:

“Vi er bosat i tre forskellige lande og havde lige vinket farvel til hinanden i lufthavnen dagen inden nomineringen, efter et par vilde uger med både LMS Festival og en skolekoncertturné. Men vi har alligevel fejret det ved at tage en skål for Woodpeckers og sende en masse glade emojis til hinanden,” fortæller Pernille Petersen og fortsætter:

“Det er virkelig stort, og man bliver meget beæret. Vi ved jo, hvor stærkt feltet er. Tænk bare på, hvor mange fantastiske skolekoncertgrupper der er alene hos LMS – så at forestille sig, at denne her pris dækker alle de grupper, der findes på verdensplan, er jo helt vildt!”

woodpeckers_recorder_quartet_anna_julia_granberg 2


Hos LMS vil vi gerne ønske begge musikgrupper stort tillykke. Vi hepper på jer og glæder os meget til at se, hvem der tager prisen, når YAMawards afholder det endelige prisuddelingsshow d. 10. november i São Paulo, Brasilien.

Foruden ovenstående grupper er endnu en dansk musiker nomineret til en YAMaward i kategorien Bedste Store Ensemble. Det drejer sig om Rune Thorsteinsson, som tidligere har spillet koncerter for LMS. Et stort tillykke skal derfor også lyde til Rune!

Stem på din favorit nu!

Hvem af de nominerede, der vinder en YAMaward, afgøres som altid af en særlig YAM-jury, sammensat af fagkyndige repræsentanter fra hele verden. Dette er dog med én undtagelse: Den sidste af de i alt seks YAMawards, Public Choice Award, går nemlig til den produktion, der får flest stemmer gennem YAMs hjemmeside op til prisuddelingen den 10. november.

Du kan altså være med til at afgøre, om HeartBeat Group, Woodpeckers Recorder Quartet eller Rune Thorsteinsson skal tage prisen med hjem til Danmark i det tætpakkede felt af dygtige musikere fra hele verden. Stem via linket her!

Foruden Bedste Skolekoncert, Bedste Store Ensemble og Public Choice Award, skal der til YAMawards 2023 uddeles priser i tre andre kategorier. Alle priserne har til formål at hylde musikere, der gør en ekstra særlig indsats i arbejdet med at formidle livemusik til børn og unge, og ifølge YAMawards selv, er årets i alt 16 nominerede – 3 til 4 i hver kategori – fundet blandt mere end 70 indstillinger fra hele 30 forskellige lande. Kategorierne er:

  • Bedste lille ensemble for unge publikum
  • Bedste store ensemble for unge publikum
  • Bedste opera for unge publikum
  • Bedste skolekoncert
  • Bedste deltagelsesprojekt med unge publikum
  • Public Choice Award