28. april 2023

Kor, krop, komposition - og kage

Leg med lyde, lær at kommunikere med kroppen eller indgå i spændende musikfaglige dialoger på LMS Festival 2023.

Traditionen tro byder LMS Festival på et særdeles stærkt eftermiddagsprogram på festivalens første fulde dag, der i år er placeret onsdag d. 4. oktober. Til dette års udgave af festivalen kan gæster vælge mellem fem forskellige arrangementer – tre kurser, et dialogmøde og et eftermiddagsmix, der hver især sigter mod at ramme forskellige målgrupper og interesseområder.

Herunder kan du få en forsmag på hvert enkelt eftermiddagsarrangement og blive klogere på, hvilket kursus eller møde du har mest lyst til at deltage i. Vær opmærksom på, at arrangementerne har begrænsede pladser, så tilmeld dig hurtigst muligt HER.

Leg med lyd

Til Leg med lyd bliver du undervist i at bruge dine ører. Du skal lære at lytte til dig selv, dine medkursister og jeres omgivelser. Du vil blive udfordret på, hvad en lyd egentlig kan være, og hvilke lyde der kan bruges i en lydkomposition.

“Deltagerne får mulighed for at udforske lyttesansen gennem øvelser i kurset “Leg med Lyd”. Vi skal øve os i at lytte til lydene omkring os – og vi skal lære at lege med lyde. Kompositioner er en proces!” fortæller Sara Thomsen, kursusholder og billedkunstner og Kim Sandra Rask, kursusholder, billedkunstner og lyddesigner.

Workshoppen sluttes af med en praktisk opgave, hvor du og nogle af dine medkursister skal udvælge et særligt lydmiljø og med en diktafon lave jeres helt egen kreative lydkomposition.

Den glade og intelligente krop

På kurset Den glade og intelligente krop skal der improviseres med krop og stemme. Du skal bruge din stemme og din krop til at finde på gode historier og skabe interaktion med de andre deltagere.

“Alle deltagere vil få inspiration til at arbejde med indlæring, hvor kroppen, sanserne og fantasien er i fokus. Indholdet kan bruges til undervisning i grundskolen, hvor det vil øge motivationen og glæden hos både lærer og elever – så gå ikke glip af denne mulighed,” siger Lars Storck, kursusholder og docent ved Rytmisk Musikkonservatorium.

Når kurset slutter, vil du være blevet meget klogere på, hvordan kroppen kan bruges til musikalsk kommunikation, og hvordan sanserne kan sættes i spil i musikundervisning til børn og unge.

Børnekor med krop og leg

Til Børnekor med krop og leg bliver du trænet i at undervise børn i sang. Der skal selvfølgelig synges, men også danses, klappes og leges – præcis som børn selv gør det, når de synger sammen med andre.

“Børnekor skal være sjovt, kropsligt og legende. Det får børnene til at hengive sig den gode musik og synge fra hjertet. På denne workshop får I en lækker pakke med materiale, I kan tage med hjem og bruge dagen efter. Der bliver kælet for det sjove, det smukke, det funky, det legende, rap og remser, enkle korstemmer og sange, der går lige i øret,” teaser Manner Peschcke-Køedt og Kirsten Juul Seidenfaden, kursusholdere, musikundervisere og komponister.

Til kurset vil der være fokus på, hvorfor krop og bevægelse er et vigtigt element i musikundervisningen til børn, og du vil uden tvivl komme til at opleve stor sangglæde og et fedt sangfællesskab.

Dialogmøde

“Hvordan styrker vi sammen musikken i grundskolen?” Det er udgangspunktet for årets dialogmøde og dermed dét, du i løbet af eftermiddagen kan blive klogere på. Helt konkret dykkes der ned i, hvordan samarbejdet mellem LMS, grundskolerne og musikskolerne kan udvikles og optimeres til glæde for alle landets grundskoleelever.

Du vil komme til at høre om de samarbejder, der allerede nu er sat i værk, og du får selv mulighed for at byde ind med input og idéer til, hvordan samarbejdet fremover kan gøres endnu stærkere.

Marie-Louise Grund, ordstyrer ved dialogmødet og projektkoordinator hos LMS, håber mange vil deltage:

“Man vil helt sikkert få inspiration til at tænke i nye samarbejdsflader, og så tør jeg næsten også love at man bliver mere håbefuld på musikkens vegne! Både musikskolelærere, folkeskolelærere og LMS'ere vil komme med konkrete eksempler på forskellige typer samarbejder, fortælle om udfordringer, løsninger og komme med konkrete greb til at skabe synergi og forankring via samarbejde.”

Eftermiddagsmix

Eftermiddagsmix er et fagligt, spændende og hyggeligt eftermiddagsarrangement med plads til alle. Det endelige program kommer ud i løbet af sommeren, men allerede nu er det sikkert, at du som deltager til eftermiddagsmix kommer til at opleve en række inspirerende koncerter og oplæg.

LMS’ direktør, Gitte Abildtrup uddyber:

“Til eftermiddagsmix vil der blive sat spot på, hvad det vil sige at lytte. Der vil være musik, faglige snakke, viden og refleksion. Derudover kan alle glæde sig til at høre tidligere koncertdirektør i de norske Rikskonserterne, Scott Rogers, holde et inspirerende oplæg (på engelsk) om, hvordan børn lytter, og hvordan vi kan anvende det i og omkring vores skolekoncerter – altsammen funderet i forskning.”

Derudover vil der selvfølgelig være rig mulighed for at snakke med de andre deltagere og netværke på kryds og tværs af kultur- og musiklivet i Danmark.

Du kan læse de fulde programbeskrivelser her.

Tilmelding til eftermiddagsprogrammet foregår som en del af tilmeldingen til festivalen. Du kan vælge en af LMS’ pakkeløsninger eller sammensætte dit eget festivalprogram. Du finder tilmeldingsformularen ved at trykke her.