30. november 2022

LMS og Syddansk Musikkonservatorium indgår samarbejde

1. december afholder Levende Musik i Skolen for første gang en livekonkurrence på Syddansk Musikkonservatorium (SDMK) i Esbjerg. Fem unge grupper dyster om en mindre turné med fire skolekoncerter for Levende Musik i Skolen i 2023 – selvfølgelig til fuld tarif.


Hvilken SDMK-gruppe er bedst til at sammensætte og formidle en koncert i børnehøjde? Det bliver afgjort 1. december på SDMK i Esbjerg, når fem grupper konkurrerer venskabeligt, men dybt seriøst om en mini-skoleturné med tilhørende professionel coaching.

Christina Holm Dahl, koordinator for kunstnerisk entreprenørskab på SDMK, glæder sig over det nye parløb mellem LMS og SDMK:

“Vi fik tilbuddet om at samarbejde omkring en konkurrence for vores studerende, og det var helt oplagt at gå ind i. LMS er en vigtig aktør i den danske musikbranche og det betyder meget for os, at de studerende får et godt kendskab til organisationen og lærer at tænke denne mulighed ind i deres virke, hvis det er relevant for dem,” siger Christina Holm Dahl.

De studerende skal i forbindelse med konkurrencen gennemtænke deres kunstneriske ide, og hvordan de helt konkret vil sammensætte et program for børn, forklarer koordinatoren:

“De skal forholde sig til, at børn ikke bare er børn, men at forskellige aldersgrupper møder musikken forskelligt. De skal sætte ord på deres tanker, og selvfølgelig skal musikken være klar til at møde publikum. Vi har oplevet, at de studerende virkelig har taget opgaven seriøst og har budt ind på meget højt niveau. Vi glæder os til at opleve dem i samspillet med publikum,” fastslår Christina Holm Dahl fra SDMK.

Levende Musik i Skolen afvikler hvert år en lignende konkurrence på Det Jyske Musikkonservatorium. Med den nye aftale med SDMK er endnu en markant aktør indlemmet i LMS-netværket.

“Det er en vigtig del af LMS’ målsætning at have et åbent vindue mod omverdenen generelt og mod musiklivet i Danmark i særdeleshed. De unge talenter på landets musikkonservatorier har derfor også vores opmærksomhed, da de i høj grad kan være fremtidens leverandører til vores skolekoncert-turnéer og besidder en frisk tilgang til koncertformer og formidling. Derfor er vi glade for nu at kunne opstarte konkurrenceaktiviteter på SDMK,” siger Gitte Abildtrup.

Konkurrencen finder i år sted som en del af Smag for Klassisk-initiativet.

Smag for Klassisk er sponsoreret af Det Obelske Familiefond og Spar Nord Fonden.

Smag-for-klassisk-logo-V3