19. september 2023

Vil du vinde Børnejazzprisen 2023?

JazzDanmark har prisen, LMS har præmien, men hvem skal nomineres? Indstil din kandidat til årets Børnejazzpris senest 16. oktober.

Traditionen tro er det nu snart tid til Danish Music Awards Jazz (DMA Jazz) – og det indebærer selvfølgelig også uddelingen af Børnejazzprisen. Børnejazzprisen er en særlig pris, der er indstiftet for at anerkende alle de musikere og orkestre, der hvert eneste år gør en ekstra indsats for at styrke børn og unges kendskab til og interesse for jazzmusikken.

Selve prisuddelingen af Børnejazzprisen står også i børnenes tegn: Mens de øvrige DMA Jazz priser uddeles d. 5. december i København, uddeles Børnejazzprisen til et særskilt show i Odense d. 16. november, hvor publikum udgøres af børn og unge, der i løbet af showet får hørt en række fede jazzkoncerter fra de nominerede grupper.


LMS smider lønnede koncerter i præmiepuljen

Som noget helt nyt præsenteres Børnejazzprisen for første gang i år i et samarbejde mellem JazzDanmark og Levende Musik i Skolen, og at LMS nu står som medarrangør, vil kunne mærkes, når det bliver tid til at uddele vinderpræmien. Foruden ære og statuette, vil årets prisvinder nemlig få muligheden for at spille 5 honorarbetalte koncertjobs på grundskoler i Danmark – arrangeret og betalt af LMS.

Om det nye samarbejde med JazzDanmark siger direktør for LMS, Gitte Abildtrup:

“Samarbejdet om Børnejazzprisen er et godt eksempel på, hvordan vi i Koncertløfte-sammenslutningen kan styrke hinanden og højne kvaliteten af vores aktiviteter. Vi er glade for, at JazzDanmark har inviteret os ind som medarrangør, og håber selvfølgelig også at se flere LMS-musikere blandt de nominerede,” siger Gitte Abildtrup.

Børnejazzprisen er da heller ikke et fremmed fænomen for LMS. De sidste tre år er musikgrupper fra det store LMS-katalog nemlig løbet med den prestigefulde pris, blandt andet i 2022, hvor titlen tilfaldt Casper Mikkelsen & En FanJAZZtisk Trommerejse.

I år ligger deadline for indstillinger til Børnejazzprisen mandag d. 16. oktober, og som altid er det tilladt at indstille både sig selv og andre. Selve prisuddelingen foregår torsdag d. 16. november på Posten i Odense. Bemærk, at det er et krav, at alle indstillede musikere kan deltage til prisuddelingsshowet.

Du kan læse mere om kriterierne for indstilling og den samlede proces lige her.