17. december 2018
Julegave til LMS
Kulturministeriet har i dag offentliggjort ny musikhandlingsplan, hvor Levende Musik i Skolen får del i en pulje til elevaktiverende aktiviteter.
"I musikhandlingsplanen 2019-2022 stilles der skarpt på projekter, der får musikken ud til børn. Hvor børnenes møde med forskelligartet musik sker gennem deres egen udfoldelse med musikken"
Sådan indledes kapitlet om Børn og Unge i Kulturministeriets spritnye musikhandlingsplan. I alt er der afsat 23,2 millioner kroner over fire år til OrkesterMester, Strøm til Børn samt Levende Musik i Skolen. Penge som er øremærket til aktiviteter, hvor det er børn og unge selv, der skal have instrumenter mellem hænderne.
[IMG1]
Den glædelige nyhed indløb mandag den 17. december, og kom som en dejlig overraskelse for koncertdirektør Ebbe Høyrup:
"Først og fremmest er det jo en god nyhed, at vi bliver set som den rigtige samarbejdspartner og organisation til at løfte den her opgave. Og så er det virkelig et område, vi glæder os til at kunne gøre det mere i, fordi vi ved, der er efterspørgsel både fra skole og kommuner på det her område," fortæller Ebbe Høyrup.
Det er ikke nyt for Levende Musik i Skolen med projekter, hvor børn skal spille eller komponere selv, men da det er et ressourcekrævende felt, har det aldrig fået et større omfang.
"Vi har gennem tiden haft rigtig gode erfaringer med elevinddragende projekter i mindre målestok, men det er først med denne bevillig, vi virkelig får mulighed for at udvikle projekter og koncepter på området," siger en glad Ebbe Høyrup, som allerede er trukket i arbejdstøjet:
"Disse aktiviteter er et rigtig godt – og efterspurgt – supplement til vores skolekoncerter, og vi har allerede kigget i kalenderen, så vi kan gå i gang med konceptudvikling. Det er vores forventning, at vi på LMS Musikfestival 2019 i Horsens og Odder kan præsentere de første projekter, så det glæder vi os rigtig meget til."
Hent den samlede musikhandlingsplan fra Kulturministeriet her:
Musikhandlingsplan 2019-2022
[IMG2]