25. juni 2019

Nyt banebrydende projekt: Smag for Klassisk

En af de største nationale satsninger inden for klassiske koncerter til skolebørn sættes nu i søen.

Sammen med en række samarbejdspartnere – heriblandt symfoniorkestre, ensembler og producenter – begynder Levende Musik i Skolen arbejdet med at gøre klassiske koncerter bedre og mere tilgængelige for det unge publikum.


Ved at udvikle og nytænke koncertformerne vil vi give området et tiltrængt løft. Mere end 25 års erfaring fortæller os, at børn kan begejstres over alle musikgenrer, hvis den musikalske og formidlingsmæssige kvalitet er høj.


Men i disse år oplever vi, at netop den klassiske musik bliver opfattet som mindre tilgængelig end andre genrer. Samtidig daler antallet af klassiske musikere, der ønsker at spille for børn, og nytænkningen i formidlingen til det unge publikum halter bagefter.
Musikpatruljen er et af de klassiske ensembler, der turnerer for Levende Musik i Skolen. Trioen består af Isabella Hübener på fløjte, Claus Kaarsgaard på kontrabas og Xenia Savery på violin.


Generøs støtte fra fonde

Smag for Klassisk, som er en del af en national strategi, har modtaget en generøs donation på en million kroner fra Det Obelske Familiefond. Desuden har Spar Nord Fonden støttet med 200.000 kroner.


For at opkvalificere de klassiske koncerter i skolen er det målet at: - udvikle samarbejdet mellem producenter, orkestre og organisationer i Danmark - arbejde med formidlingen og med at inddrage undervisningsmateriale - medvirke til at nedbryde fordomme om klassisk musik som mindre egnet for børn og unge blandt andet ved at præsentere best practice-koncertforløb.


Fokus på klassisk musik på LMS Musikfestival

Smag for Klassisk-satsningen kommer til at sætte sit præg på årets store musikfestival i Odder og Horsens i oktober. Udover at præsentere flere klassiske orkestre vil vi via sessions og oplæg fokusere på virkemidler, kommunikation og best practice i forbindelse med formidling af klassisk musik til børn og unge.