28. februar 2020

Fælles vision fra musiklivet

Levende Musik i Skolen og musiklivets øvrige, statsstøttede aktører har samlet sig bag en fælles vision, Koncertløftet, der skal komme alle børn og unge til gode.

Kalenderen skriver 2020, og det nye årti starter hos Levende Musik i Skolen med øget fokus på samarbejde og koncertmæssig ekspansion. Sammen med DEOO – Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner – har Levende Musik i Skolen sat alle sejl for inden for en overskuelig fremtid at nå ud til alle danske børn og unge med livemusik af høj kvalitet.


Den enkleste vej til de unge generationer går gennem grundskolens kendte vande, hvor Levende Musik i Skolen i forvejen har et stort netværk. Af samme grund er Levende Musik i Skolen valgt som koordinator på indsatsen, en rolle der kræver en ekstra udadgående indsats.


”Vi har i forvejen et godt netværk i kulturlivet og skoleverdenen, men nu intensiveres samarbejdet både med alle de statsstøttede orkestre og ensembler, men også med kommuner og spillesteder, vi ikke tidligere har haft med ombord," siger Ebbe Høyrup og uddyber:


"Det er et givtigt og spændende arbejde, men også et omfattende projekt at søsætte, ikke mindst fordi det for alvor kræver, at skolerne og de kommunale og nationale politikere er klar til at bakke op og forstår værdien af kultur for børn."


Koncertløftet er nu blevet underbygget med et credo, hvor visionens partnere har opsat rammer for samarbejdet.


Læs vores pressemeddelelse om Koncertløftet her.

Læs credo og mere om Koncertløfte på lms.dk/koncertloeftet

Læs fælles debatindlæg om Koncertløftet fra Levende Musik i Skolen og DEOO i Kristeligt Dagblad her.