27. maj 2020

Ny sæson klar

Levende Musik i Skolen har arbejdet på højtryk for at gøre næste sæsons materialer og koncertplaner klar, og nu er både koncerter, musikgrupper og undervisningsmaterialer til 2020-21 at finde på hjemmesiden.

Landets skoler nu kan begynde at se frem til næste skoleår og få flettet koncerter og tilhørende undervisningsmaterialer ind i årsplanerne. Alle skoler, som har aftale med Levende Musik i Skolen, kan nu logge ind på hjemmesiden og finde informationer om næste skoleårs koncerter.


Som følge af COVID-19 har Levende Musik i Skolen måtte udskyde en lang række koncerter – de ligger nu også fast og fremgår af planerne for efteråret.


Alle LMS’ Undervisningsmaterialer kan downloades gratis. I materialerne kan man som skole finde idéer og anvisninger til, hvordan man kan forberede eleverne til skolekoncerten. Hvert år modtager Levende Musik i Skolen mange positive tilbagemeldinger fra både skoler og musikere angående undervisningsmaterialerne, blandt andet lød det her i 2020 fra Tingstrup Skole:


”Undervisningsmaterialet er godt og understøttende. Det giver en rigtig god mulighed for at klæde eleverne på til koncerten.”


Find relevante musikgrupper på lms.dk/find-kunstner hvor både materiale og eventuelle lydfiler ligger klar, og se alle næste sæsons koncerter på lms.dk/find-koncert


Nyt til udskolingen

For at bidrage til musikken i de ældste klasser har alle undervisningsmaterialer til udskolingen fået et appendiks til musik som valgfag. Her kan musiklærerne finde et materiale til enten sangskrivning eller ”den kvalificerede samtale”.

Hvert appendiks understøtter Fælles Mål og kan bruges lige meget, hvilken gruppe der kommer og spiller. Se begge appendikser på lms.dk/musik-valgfag/.