2. juli 2020

Henter dansk kultur på showcase

Som nationalt kompetencecenter dækker LMS også det danske mindretal syd for grænsen, og det kan ses på deltagerlisten til årets LMS Showcase, hvor Sydslesvig er repræsenteret.

Artikelserie: Levende Musik i Skolen har taget en snak med forskellige deltagere før LMS Showcase 2020. Mød her Ture Pejtersen, der tager turen til LMS Showcase helt fra Sydslesvig.


Trods Levende Musik i Skolens titel som nationalt kompetencecenter krydser der alligevel hvert år en håndfuld LMS-produktioner over den sydlige grænse til Tyskland. Gennem et samarbejde med Dansk Skoleforening for Sydslesvig optræder musikerne her med koncerter på en række danske skoler i området.


“At formidle nutidig, dansk kultur for vores elever er vores absolutte kerneopgave,” fortæller Ture Pejtersen om foreningens arbejde. Han er faglig medhjælper for musik på stedet og Levende Musik i Skolens kontakt i området.


Foreningen sikrer det danske mindretals børn læring og udvikling gennem formidling af dansk sprog og kultur. Det sker blandt andet gennem LMS Skolekoncerter.


Inspiration til koncert-ønskeliste

Til september tager Ture Pejtersen for sjette gang turen til en LMS-festival. Det er blandt andet til LMS Musikfestival og Showcase, han finder inspirationen til, hvordan den danske kultur formidles i de danske skoler i Tyskland. Når han på showcasen går rundt fra koncert til koncert, er der særligt én ting, han holder øje med.


“Det er sjovt at kunne iagttage, hvilken kontakt musikerne har til eleverne og publikum. Kontakten er ret afgørende for, hvilke grupper jeg senere hen sætter på ønskelisten til koncerter syd for grænsen,” fortæller han.


Dog er det ikke kun musikken, der trækker ham over grænsen og helt til København dette efteråret.


“Jeg kan rigtig godt lide at LMS-festivalerne altid afvikles i forskellige byer, så vi lærer lidt forskelligt at kende. I år er det så blandt andet i Operaen i København, og her har jeg endnu ikke været. Det glæder jeg mig meget til,” siger Ture Pejtersen.


Om LMS Showcase

Har du ligesom Ture Pejtersen lyst til at blive inspireret af professionel musik og kontakten mellem musikere og publikum?


Så kom og vær med til LMS Showcase den 20.-21. september 2020 på Det Rytmiske Musikkonservatorium og Operaen i København. Grundet corona-restriktionerne er der i år ekstra begrænsninger på antal deltagere, så vent ikke for længe, hvis du vil være sikker på at få plads.


Læs mere og tilmeld dig på festival.lms.dk.