19. august 2020

LMS Showcase 2020 aflyses

Det er med tungt hjerte, LMS må trække stikket på dette års showcase grundet corona-restriktionerne.

Levende Musik i Skolen har de sidste måneder arbejdet intenst på at skabe en showcase, der kan leve op til de mange restriktioner, der er fulgt i kølvandet på COVID-19. Da regeringen her i august aflyste de planlagte lempelser i forhold til forsamlingsforbud og samtidig optrappede restriktioner i forhold til fx. mundbind, stod det imidlertid klart, at showcasen ikke længere kunne gennemføres på en meningsfuld måde.


For Levende Musik i Skolen er kernen i LMS Showcase musik, fællesskab og netværk, hvor vi samler kontaktpersoner på tværs af hele landet til et par dage med erfaringsudveksling, dialog og gode oplevelser. I år er det ikke muligt. Udsigterne er, at koncerterne kun ville kunne gennemføres uden børn på tilskuerpladserne og med meget begrænset deltagerantal, og derfor tilmelding til hver koncert. Samtidig er det ikke muligt at samle alle gæster til eksempelvis åbning, afslutning eller måltider, og det samvær og netværk, som vi ser som en stor styrke ved showcasen, vil derfor blive så begrænset, at det ikke længere giver mening at gennemføre.


LMS er utrolig kede af at måtte aflyse. Alle tilmeldte gæster er kontaktet, og vi arbejder nu på at ombooke koncerterne til almindelige skolekoncerter, så musikerne stadig kan komme af sted.


Og så er der ikke så meget andet at gøre end at se fremad. I 2021 har vi valgt at holde LMS Musikfestival på hjemmebane i Aarhus, og vi satser på at coronaen til den tid er på så lavt et blus, at vi kan fyre op for et brag af en fest med alt hvad den kan trække af koncerter, netværk, faglige inputs og god stemning. Så sæt kryds i kalenderen 4.-6. oktober 2021, vi glæder os allerede meget til at se jer der!